https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Županje so se srečale v Rušah

05.03.2020 ob 6:05  

V okviru Skupnosti občin Slovenije je v Rušah potekalo srečanje Kluba županj, ki so se ga udeležile tudi pomurske županje.

V Skupnosti občin so v želji po vzpostaviti prostora, v katerem bi županje medsebojno delovale kot podporna mreža, leta 2014 ustanovili Klub županj. V Sloveniji je med 212 župani 22 žensk.

V prejšnjem županskem mandatu je med 212 slovenskimi občinami bilo na vrhu občine 16 županj. Po zadnjih lokalnih volitvah pa v Sloveniji občino vodi 22 županj, med njimi tudi tri v Pomurju.

Županje, ki se redno srečujejo, so se tokrat zbrale četrtič in izmenjale svoje izkušnje in poglede na aktualne probleme. Srečanja so se udeležile tudi županja Občine Črenšovci Vera Markoja, županja Občine Grad Cvetka Ficko in županja Občine Ljutomer Olga Karba.

Osrednja tema je bil pogovor na temo dolgotrajne oskrbe, na katerem je sodeloval edini moški današnjega srečanja, direktor Doma Danice Vogrinec, mag. Marko Slavič.

Ob bližajočem 8. marcu se županje niso mogle izogniti vprašanju o položaju žensk v družbi. Popoldansko druženje so nadaljevale tudi na dogodku Krepimo sledimo, ki je namenjen praznovanju 8. marca, mednarodnega dne žensk, dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in enakosti žensk.

Foto: Fb Občina Ruše

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2020 ob 9:47 Analitik gost

      Pri nekaterih je vidno zaznati fajne bedrice....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2020 ob 12:01 don huan gost

      Re manekenke ,so vse za uporabo ,da ne bom razlagal kako! Treba bi jih bilo dobro priklopit!!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2020 ob 13:27 gost

      koliko babnic na kupu,pol pa ni čuda,da je udaril koronavirus po naši deželici,tolko babnic na kupu samo hudiča prikliče,tc ,tc,tc ...presnete afežalke

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2020 ob 16:22 ........ gost

      Vsaka čast oni gospodični, ka si upa obleči krolo. To je že retkost, da v Sloveniji vidimo ženske v krilih. Greš v trgovino pa od 500 žensk nobene v krilu????. Pa kako so lepe, če imajo fajn postavo, za okvir. Ne pa kitajske kavbojke.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2020 ob 19:18 Razkrižanec gost

        Imaš prav. Postavna, elegantna, sproščena. Če je vsaj pol tako dobra županja kot je luštna, jo ugrabim in privlečem v našo občino. Verjamem, da bi po stažu prekosila celo našega večnega objemnega iz Razkrižja.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2020 ob 19:14 gost

      Tretja z leve v prvi vrsti je Nr. 1!👍🏻

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2020 ob 20:24 Lendavski nadvojvoda gost

      Dosta,baba je le za "Kūche,Kinder,Kirche",ne pa za županjo,pa ne vem kaj še.Življenje je bilo kleno,pošteno in moško,ne pa mavrično.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.