https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gostilni Rajh prestižna nagrada

16.06.2020 ob 11:15  

Danes so slovesno razglasili prve slovenske restavracije, ki se bodo od sedaj naprej ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. 


Slovenski gostinci in turistični delavci so si že leta prizadevali, da bi v Slovenijo prišel znameniti kulinarični vodnik Michelin, imenovan tudi rdeča biblija. Potem ko so svoje delo opravili tuji ocenjevalci, je bila razglasitev sprva napovedana že za marec, a jo je takrat odnesel novi koronavirus. Danes pa je čakanja vendarle konec.

Slovenija postaja 34. Michelinova destinacija ravno v trenutku, ko se meje spet odpirajo in turizem dobiva nov zagon po epidemiji.

Foto: pixabay

Dve Michelinovi zvezdici je dobila Ana Roš in njena Hiša Franko, s čimer je postala prva restavracija v regiji, ki se ponaša z dvema zvezdicama. 

Eno zvezdico so dobile restavracije: Hiša Denk (Gregor Vračko), Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič), Vila Podvin (Uroš Štefelin), Dam (Uroš Fakuč) in Atelje (Jorg Zupan).

Foto: Fb Ana Roš

Dobitniki posebnega priznanja za svoj prispevek k trajnosti kulinarike: Gostišče Grič in Luka Košir, Monstera bistro in Bine Volčič, Hiša Franko in Ana Roš, Gostilna za gradom in Davide Crisci, Gostilna Krištof in Uroš Gorjanc, Gostilna Mahorčič in chef Ksenija Krajšek Mahorčič.

Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo kar 36 slovenskih restavracij.

Nagrado "Bib Gourmand", ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij , in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmirja Talića), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).

Foto: Fb

* Naslovna fotografija Fb Gostilna Rajh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.06.2020 ob 12:34 Nedeljkovič gost

      Vsi kuhajo, na krožnikaj pa čiduže menje gestija. Vaj, kak je inda fajn bilou. Pa tou v objemu toga, pa tisto na posteljici toga. Pa te na konci lačen ideš domou.

      47 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2020 ob 18:09 Jp gost

        Šče eden takšij ka je dele od dunajskoga z ponfrijon nej prišel. Či je nej meso kak slonovo vuho či nega na tanjeri bar pol kile rejstanih kruplov je slabo za gesti. Palik samo favšija. Malo trbej iti tude izven lokalnih menz

        12 18 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.06.2020 ob 12:43 Niko Brus gost

      Iskrene čestitke,trud je vsaj malo poplačan.Še tako naprej.

      18 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.06.2020 ob 13:01 gost

      Te nagrade in te zvezdice si naj v rit potisnejo. Zapraviš celo bogastvo, na koncu pa od tega nimaš nič. Raje grem v navadno gostilno kjer se za male denarce dobro najem. Ti nagrajenci spominjajo na CESARJEVA NOVA OBLAČILA. Pametni veste kaj sem hotel povedati.

      44 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.06.2020 ob 14:34 gost

      Berem, da je država za te zvezdice in nagrade dala milijon evrov, da bodo izbranci lepše živeli in gostje dražje jedli.

      30 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.06.2020 ob 14:37 77 gost

      Čestitke svaka vam čast,kap dol.

      11 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.06.2020 ob 14:53 G. O. S. T.,,, gost

      Zelo lepo problem pa je ker se to vse drago plača nič ni zastonj. Trud je za take zvezdice premalo važen je denar, denar je sveta vladar. Da za eno leto nebo zvezdica v stečaju.

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.06.2020 ob 15:04 KUHAR EMIL gost

      Vedno eni te isti, kot da so večni, zraven ne moreš niti slučajno priti. Navsezadnje pa to z dobro hrano nobene povezave nima, to je samo paša za oči za jesti ali se pa najesti pa skoraj nič, po domače je to modrija in nič drugo. To ni hrana za normalno delovno ljudstvo, ker če bi to jedel in nič drugo bi po enem mesecu crknil. Pa na tej Ani Roš, ki je samo ena velika modrija se vidi da tudi je kaj konkretnega.

      33 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2020 ob 18:13 Jp gost

        Ja saj te restavracije so nej odprle vrata zatou ka ideš notri z gnojnimi bočkorami pa si naročiš govejo župo iz vrečke pa dunajskoga pa pomfri.

        9 19 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.06.2020 ob 17:09 Damir gost

      Bravo Leon. Pomurje je ponosno nate 👏

      14 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2020 ob 17:27 mikloš gost

        Damir ........ Piši v ednini nej v množini .Če ti komu čestitaš še ne pomeni ,da moramo vsi . Da boš vedel za drugič .Idi pa se njim potegni tam ozaja .............

        21 9 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.06.2020 ob 18:28 gost

      RAJH BI SE TOŽIL, ČE NE BI DOBIL. MOJE DRUŽINE NIHČE OD TEH OD DALEČ NE BO VIDEL. VI, KI HOČETE VELIK DENAR ZAPRAVITI IN LAČNI DOMOV ITI, PA IZVOLITE. ŽE EINSTEIN JE POVEDAL ..............

      23 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.06.2020 ob 19:07 gost

      Ne bojte nevoščljijvi! Oni so šli v tale posel pa jim je uspelo. Nikoga tudi notri ne vlačijo in najbrž tudi ven ne mečejo ,zato bodite strpni in dostojni do nagrajenih saj so si tole krvavo zaslužili

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.06.2020 ob 21:17 Fghkkffjkncf gost

      Vej pa to vse funkcionira po podobnem principu kot včasih ISO certifikati za kakovost , dal si določeno količino cvenka pa si ga lahko dobo , neka brezvezna fama , in da do vsi meli te zvezdice , ka do si te zmislili , verjetno saturnove prstane ali ka , bejžte no.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.06.2020 ob 7:35 gost

      Zanimivo bi bilo izvedeti, koliko je pokojna Mura denarja potrošila pri Rajhu lahko si je dobro opomogel, pa ne samo Mura tudi komplet socialistično - komunistična mafija tudi ti so bili stalni gostje, pa ne za svoje peneze, da ne boste mislili.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.06.2020 ob 10:51 Sam doma gost

      Tak dobro pa je pa Nej. Naj raje delavce poslikaj pa gor dajo Nej smizije

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.06.2020 ob 14:23 Ghjoo gost

      Ka zdaj "vau" , problem je izgleda , če nekdo pove svoje mnenje , ali , v teh tvojih dveh , treh vrsticah pa deluješ kot pol pismen , tak da vau , vau .

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2020 ob 10:29 Aqua gost

        Boljše, da se sploh ne bi oglasil, ker je tvoj sestavek izmed vseh komentarjev najbolj nepismen. Ni ti ravno treba s pretirano uporabo vejic opozarjati na to, da si zamudil snov iz prve triade osnovne šole.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.