https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Preverite, kako potekajo dela na Slovenski ulici

09.09.2020 ob 6:00  

V Murski Soboti se je prenova Slovenske ulice pričela lanskega oktobra. Kljub upočasnitvi življenja zaradi epidemije, poteka prenova po zastavljenih terminskih načrtih.


Trenutno v glavnem potekajo dela od Blagovnice pa do krožišča pri Zvezdi, kjer je vzpostavljena popolna zapora za motorni promet. Južni del od Slomškove in Ulice arhitekta Novaka ter vse do Zvezne ulice pa je medtem že dokončan. Po njem poteka enosmerni tovorni promet z izvozom na Zvezno ulico.

Na ulici so bili zgrajeni vsi komunalni vodi in nova javna razsvetljava, ki je že v uporabi. Hkrati poteka odstranjevanje visečih svetil in druge odvečne napeljave, Slovenska ulica bo po prenovi skoraj brez kablovodnih napeljav  v zraku.

Tlakovanje z granitnimi ploščami na vzhodni strani ulice je večinoma končano, trenutno poteka tlakovanje z granitnimi ploščami na zahodni strani ulice v območju pred Blagovnico. Predvidoma do konca septembra se bo po novem tlaku že možno sprehoditi vse do Zvezde ter tudi ob Blagovnici na Zvezni ulici, so zapisali na občini.

Za pešce in kolesarje so tam, kjer potekajo gradbena dela, vzpostavljeni koridorji po ulici, možen je tudi dostop do vseh poslovnih subjektov.

Na že dokončanem delu Slovenske ulice je na voljo električna polnilnica za avtomobile na odcepu Ulice arhitekta Novaka ter postaja s kolesi Soboški biciklin. Na voljo so tudi parkirna mesta (modra cona) v območju med Ulico arhitekta Novaka in Zvezno ulico.

Urejeno je tudi ponikanje meteornih voda iz površin letnega vrta pri Hotelu Zvezda in s streh kompleksa objektov od Hranilnice prekmurskih dobrot do fontane ter s streh kompleksa »Šoping«

V prihodnjih mesecih bodo na ulici poleg dokončanja tlakovanja z granitnimi ploščami in kockami, urejene tudi dostopne točke za brezplačni brezžični internet v mestnem središču (WIFI4EU).

Predvidoma do konca oktobra bo sledila še zasaditev več kot 90 dreves vrste gledičija, v večjem delu ulice pa bo do takrat že nameščena stalna prometna signalizacija ter urbana oprema (klopi, koši, stojala za kolesa), so še zapisali na občini.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2020 ob 8:10 gost

      Delavci so verjetno na malici v oštariji. SRAMOTA kako se to dela.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2020 ob 8:31 Kocke gost

      Najvekša glupost de zdaj na tou lepo bodočo cesto spüstiti avtoje, ges san proti. F celon svejti toga nega.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2020 ob 8:47 Joužekk gost

      Kocke, ki se polagajo na povozne in pohodne površine, bi morale imeti eno ploskev ravno. To kar polagajo na Slovenski je za obrobe gred. Po teh kockah se je katastrofalno voziti s kolesom, s skirojem, rolkami in kotalkami pa nemogoče. Tudi za damske visoke pete to ni primerna podlaga.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2020 ob 9:53 gost gost

      Pametnjakoviči, ka ste vsi nekši arhitekti, ka vse znate? Ja modrovati pri računalniki, ka drugoga dela nemate. Počakajmo, ka de vse končano, pa bomo vidli. Zaenkrat dobro kaže.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.09.2020 ob 11:58 gost

      Te morbidne socialistične arhitekture, ki ljudi odbija, ne zmore prekriti še dve leti prekopavanja nekdanjega kolovoza.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.09.2020 ob 12:12 kj gost

      slabo je to vse samo polanič dobro služi pa ne vidiš enega delavca domačega samo šiptare ka sredi ulice kleči in z pašteto in jogortum in poje šiptarske pesmi isto kot pri novem bloku sama šiptarija

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.09.2020 ob 13:23 imri gost

      kj ka pa te TIJ KONJ ne delaš tam !!?? Ka si pa tij nej polanič pa bi te imel tole delo---kreten ka samo kritizejraš----delat se spravi nej ka si na sociali!!!!!!!!!1

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.09.2020 ob 21:38 LFL gost

      Zdaj ko so pri blagovnici so se dela zavlekla ker iščejo židanov TERAN.Ka j rdečuharji vam je muca jezik snedla.nikjer se nič ne poroča O PORAZU LEVUHARJEV.Spet so nas hrčki nategnili ne nas ampak pametnjakoviče iz SD z židanom na čelu.A se nihče od levuharjev ne bo vprašal koliko nas je to stalo. Naj se oglasi veleum DF in njemu podobni idioti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.