https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Lotrič se seli v Nemčijo

4.10.2020  

Mitja Lotrič, lani najboljši igralec v Prvi ligi Telekom Slovenije, ni več član NK Celje. Prekmurec bo naslednji dve sezoni branil barve nemškega kluba Würzburger Kickers, ki letos nastopa med drugoligaši.

Kapetan slovenskega nogometnega prvaka Celja Mitja Lotrič bo kariero nadaljeval v nemški drugi ligi pri Würzburgu. Šestindvajsetletni Lotrič, ki je v minuli sezoni dosegel 18 golov in imel 11 podaj za Celje, je podpisal dvoletno pogodbo.

"Želim narediti korak naprej v karieri," je dejal Lotrič, ki bo nosil številko 7. Danes si je že ogledal tudi tekmo svojega novega kluba, ki igra proti Greuther Fürthu. Višina odškodnine ni znana, Lotričeva tržna vrednost po Transfermarktu pa znaša 700.000 evrov.

"Mitja je bil eden najboljših igralcev v Celju in je dobri formi že mesece," je dejal trener Marco Antwerpen. "S svojo okretnostjo, kreativnostjo in občutkom za gol je odličen dodatek naši ekipi," je dodal novi trener Würzburger Kickers.

"Mitja ne navdušuje le s svojo podajo in ritmom. Je zelo nevaren tudi za gol," pa je dodal izvršni direktor kluba Daniel Sauer.

Würzburg, ki je novinec v drugi ligi, je bil sicer po prvih dveh krogih nove sezone še brez točke v ozadju lestvice," poroča STA.

* Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2020 ob 14:52 Lojzek gost

      Najboljši igralec prejšnje sezone v 2 nemško ligo,res se ceni ta slo nogomet,sicer pa mitja ni nek presežek,saj niti v repki ga ni..je povprečen slo igralec dober za 2 nemško ligo,in to za najslabšo ekipo 2 lige...res korak naprej v karieri,iz državnega prvaka v 2 ligo,siver pa celje ne bo nikoli več prvak,po sreći je sploh postalo,predvsem zaradi slabe konkurence

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2020 ob 14:54 gost

      Kaj bo tam? Žoge za golom pobiral?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2020 ob 16:23 Gost gost

      Nemška druga liga je 100 let pred slovensko.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2020 ob 16:25 Gost 1 gost

      Po sreči je postalo.predvsem zaradi slabe konkurence.idi na oddelek za mentalno zdravje.pa te piši .lojzek

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2020 ob 16:33 Ha , ha , ha gost

      Eh moji Janezi in Lojzeki , to je naša realnost na vseh področjih.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2020 ob 10:42 GOST PRLEK gost

      Vaši komentarji so zreli za zdravljenje. Se vi sploh razumete v nogomet, da popluvate mladega fanta in sodite kako špila nogomet. Hvala bogu da je šel v drugo nemško ligo, bo lažje napredoval. Samo faušija vas drži skupaj, sram vas je lahko prekmurci pluvate o vaših ljudeh , brez veze,.Lotrič želim ti dosti sreče.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2020 ob 22:54 gost

      Celje brez Lotriča igra boljše in atraktivno. Lotrič bo tam rezerva, ker za drugo nemško ligo moraš biti zelo pripravljen in tehnično izpopolnjen-----------tega Lotrič nima in bo sedel med rezervami. Škoda, da se je odločil za odhod v Nemčijo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.