https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Potres za krajši čas prekinil sejo, poškodovana cerkev, porušen tudi dimnik

29.12.2020 ob 13:40  

Danes ob 12.19 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili zelo močan potres na Hrvaškem, 149 km jugovzhodno od Ljubljane. 

"Po preliminarnih podatkih evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (ESMC) je imel magnitudo 6,1. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci celotne Slovenije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)," navaja Arso potresi.

Zaradi potresa, je bila v parlamentu, za krajši čas prekinjena tudi izredna seja, na kateri potrjujejo nov protikoronski zakon. 

Tudi Nuklearno elektrarno Krško so po potresu preventivno ustavili. Podrobnosti najdete TUKAJ.

Poslanec SDS-a Jure Ferjan je na Twitterju delil fotografijo, s kater je razvidno, da je v notranjosti Državnega zbora, ob potresu nastala tudi manjša materialna škoda.

"V Mariboru je motena tudi dobava električne energije, tudi semaforji ne delujejo. V mariborskem UKC-ju se so se po pričevanjih očividcev tresla stojala, omare, postelje, nekaj bolnikov so preselili," poroča rtvslo.si. 

Poškodovana cerkev

David Klobasa, župan občine Sveta Trojica, je na Facebooku sporočil, da je škodo utrpela tudi tamkajšnja cerkev, zato pričakuje, da odgovorni prepoznajo pomembnost kulturnih spomenikov in jim pomagajo sanirati nastalo škodo. Cerkev je bila sicer poškodovana že spomladi, ko je potres prizadel Zagreb.

Porušen dimnik

"V Janževem Vrhu v občini Radenci, so posredovali gasilci PGD Janžev Vrh, ker je potres porušil dimnik nenaseljenega objekta.

Ob 12.36 je v Radencih prišlo do izpada telekomunikacijskega omrežja. O dogodku je bila obveščena pristojna dežurna služba.

Ob 12.33 je v Dolencih, občina Šalovci, prišlo do izpada telekomunikacijskega omrežja. Obveščena je bila pristojna dežurna služba," navaja Uprava RS za zaščito in reševanje. 

Zaradi potresa zaprti upravni enoti Maribor in Ptuj

"Na stavbi ptujske upravne enote, gre za starejšo stavbo, je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Uslužbenci so bili takoj po potresu napoteni domov, poškodovan ni nihče. Stavbo bodo pregledali predstavniki gradbene stroke, trenutno pa upravna enota ne posluje.

Stavba upravne enote Maribor pa je ostala brez elektrike. Odpovedali so vsi informacijski sistemi, stanje pa že pregledujejo informatiki mestne občine Maribor in ministrstva za javno upravo. Poslovanje upravne enote je trenutno zaustavljeno," navaja Radio Maribor.

 Foto: Twitter Jure Fajon in Fb David Klobasa

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.12.2020 ob 15:02 Feri gost

      Horvat se je zusro, tak je bilo za časa vojne, samo te so vsi bežali v klet zdaj so pa največji osamosvojitveni

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2020 ob 22:08 gost: gost

        Si se zajebu v M. Soboti so stakovali politični veljaki ZLSD-Emri, Socialisti- Gerenčer, LDS Farkaš in drugi, ter kovali načrte koko bo potekalo, ko bo Jugo armija zlomila Slovenski odpor, ki so ga vodili predvsem člani in simpatizerji pomladnih strank. Informacija iz prve roke, da boš vedo.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2020 ob 22:20 Gost: gost

        Si se zajebu. V Murski Soboti so po tisti noči, ko je Jugo armija se prebijala od Razkrižja proti G. Radgoni, sestankovali in kovali načrt kako bo potem ,ko bo zrušen Slovenski odpor, politični veljaki ZLSD-Emri, Socijalisti- Gerenčer, LDS- Farkaš in drugi. Slovenijo so takrat branili predvsem člani in simpatizerji spomladnih strank, da bož vedo kaj je resnica iz prve roke.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.12.2020 ob 15:19 ana gost

      Sočustvujem z vsemi, ki se nahajajo na potresnem območju. NI pa na mestu zgornji komentar. Feri imaš srečo, da te ni prestrašilo.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.12.2020 ob 17:29 gost

      Na sobota info je Horvat dobil novi vzdevek: Jožef Horvat PANIČNI😂😂😂

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.12.2020 ob 17:45 Ferci gost

      Joužefa je lekaj radar gor zel kak je frišek biu

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.12.2020 ob 17:46 Ferci gost

      Joužefa je lekaj radar gor zel kak je frišek biu

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.12.2020 ob 17:52 gost

      Drugo leto bo cerkveni poslanec Jožef Horvat snemal film Pobeg iz parlamenta. Sledil po pa film Zrušil sem Boltov rekord. Podgana strašljiva odstopi z vseh funkcij. Cela Slovenija je videla kakšna pizda strašljiva si. In takšne podgane bi nam rade vodile državo. Marš.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 9:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ta debeli pa ni tak počasen,le kje se je ustavil glede na vztrajnik,ki ga nosi.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 9:55 UNTER-LIMBACH gost

        Prosim lepo za malo prizanesljivosti,ni bil kriv potres,le zašraufalo ga je,driska pač....

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.12.2020 ob 18:15 gost

      Horvat pa njemi podobni so zastopniki ljudstva. Kakšen narod glupi pravi Jelinčič taka glupa vlada.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.12.2020 ob 9:41 opa gost

      škoda ka se zgradba vlade polna naših mafijcev ni zrušila in jih pobila. samo to bi nas rešilo vsega slabega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.12.2020 ob 10:16 kilonja gost

      Debeli, kako more biti bedno v tvojem življenju da se moreš pod vsako objavo sam s sabo pogovarjat ? Ena sama jeza in sovraštvo sta te, pa veš da za to ni kriv JJ in ne poslanec Horvat, veš da ta tvoja jeza prihaja iz osebnega nezadovoljstva . tebi če bi Pomurec pa sobotainfo zaklenili za komentiranje bi se tak spravo na oni svet .

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 10:44 gost

        Ti imaš shizofrenijo ( privide in prisluhe ). Poišči si pomoč. Obstajajo zdravila. To, kar sta storila Horvat in Zorčič je pa strahopetno in sramotno. Še bolj žalostno pa je, da nam takšni strahopetci in pokvarjenci vodijo državo. Res si želim, da bi tega Horvata srečal v kakšni štajerski gostilni.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.12.2020 ob 10:44 busybee gost

      Df je pač luzer

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.12.2020 ob 10:53 busybee gost

      ja ka bi te ti v štajerski gostilni? Posro se v hlače?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2020 ob 10:56 gost

        Kaj pa, če sem jaz Štajerec in vem kako ravnati s takimi lopovi. Pa sem prepričan, da bi mi pomagalo veliko Štajercev, čeprav bi tega malega debeluharja sam z eno roko ven nesel.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.12.2020 ob 11:03 zemla nuca gnoj gost

      df vleži se doj ker zemla nuca gnoj

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.12.2020 ob 12:51 gost

      Df sedaj se pa že enkrat odloči kaj si,enkrat si štajerec,nato lendavčar,nato bajno bogat penzjonist,nato janšist,nato levo usmerjen,nato vseved,nato hujskač,nato zelo šolan inžiner,nato navaden delavec,nato neprimičninar,ki ima pol murske sobote pa še kje kaj ...jas sem mnenja,da bolehaš za disocativno motnjo indentitete ali po domače multipla osebnostna motnja

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.