https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Evropska sredstva za kolesarsko povezavo v občini Apače

27.04.2021 ob 6:00  

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Kolesarska povezava med naselji in sosednjimi občinami ob državni cesti R2-438/1307 od naselja Črnci do naselja Vratja vas - 1. faza in zveznost«.

Občina Apače bo v okviru projekta zgradila manjkajoči odsek kolesarske poti na relaciji Črnci-Žepovci v skupni dolžini 2.716 metrov in širini 2,5 metra. Investicija se bo izvajala vzporedno z rekonstrukcijo regionalne ceste, ki poteka od Gornje Radgone do mejnega prehoda Trate.

Načrtovana kolesarska povezava se navezuje na že zgrajeno kolesarsko povezavo med naselji Črnci in Apače ter se nato priključuje na kolesarsko pot med naseljem Segovci in Lutverci, ki bo zgrajen iz sredstev državnega proračuna. Le-ta se priključuje na že zgrajen odsek kolesarske povezave Murska kolesarska pot na meji med občino Apače in občino Gornja Radgona ter upravnim središčem Gornja Radgona.

S projektom, za katerega so odobrena evropska sredstva, se tako zagotavlja neprekinjena kolesarska povezava med mestom Gornja Radgona in naseljem Žepovci v skupni dolžini 11 kilometrov.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, znaša 700 tisoč evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 241 tisoč evrov.

*Naslovna fotografija je simbolična; vir: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2021 ob 8:38 gost gost

      Ka ste nori, što se pa dan danes vozi z biciklinom ?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2021 ob 9:00 kilonja gost

        komunjazerji, ki nimajo za bencin . Vidš da blokovski lenuhi kolesarijo vsaki petek,če ne bi bilo Janše se tak ne bi spravili ven s svojih stanovanj . Tako da spet zmaga Janša ! :)

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2021 ob 9:50 gost

      Čestitke za odobrena sredstva. Ko je priložnost da se pridobijo dodatni evri jih je potrebno izkoristiti. Ne kot pri nas na Tišini ko so se jim odpovedali.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2021 ob 16:53 Karel K. gost

      Kaj se pa sploh lagko v Sloveniji zgradi brez Evropskih sredstev? NIČ! Pa tudi s temi sredstvi se manipulira s strani tistih kateri imajo dostop do teh sredstev, kar je vzrok temu, da Slovenija počasi dobiva vedno manj sredstev iz Evropske blagajne.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.