https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za zdravje in dobro počutje – gibamo skupaj, četudi smo narazen

Murska Sobota, 20.05.2021 ob 13:00  

V mesecu maju poteka že osma vseslovenska akcija Simbioza GIBA, ki letos poteka pod sloganom: Za zdravje in dobro počutje – gibamo skupaj, četudi smo narazen!

Glavno vodilo omenjene akcije združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja ter spodbuja zdrav življenjski slog vseh generacij. Že drugič zapored je izvedba prilagojena epidemiološkim ukrepom, s poudarkom na telesni aktivnosti in vzdržljivosti, ki je predpogoj duševnega zdravja in miru.

Vrsto let zapored se akciji pridružuje tudi Dom starejših Rakičan, ki s prijaznim kolektivom in raznoliko ponudbo aktivnosti stanovalcem omogoča pestro domsko življenje.

V sodelovanju z RIS Dvorcem Rakičan so letos, v okviru socialnovarstvenega programa »Skupaj krepiti – celovit program za starejše in njihove svojce«, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, so stanovalce z invalidskimi vozički pripeljali do dvorca, kjer so si ogledali konje, se družili pod drevesi, najbolj navdušeni pa so bili nad vožnjo s kočijo.

Veliko stanovalcev je ob tem obujalo spomine na svojo mladost in življenje na kmetiji, kjer so si pri opravljanju kmečkih opravil večkrat pomagali prav s konji.

Srečanja so se zaključila z obljubo, da bo takšnih druženj in aktivnosti v prihodnje še več.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.