https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Kek vpoklical dva Prekmurca

20.5.2021  

Slovenska članska reprezentanca bo v junijskem reprezentančnem terminu odigrala dve pripravljalni tekmi, ki bodo selektorju Keku služili kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Na seznamu izbranih igralcev pa sta tudi dva Prekmurca.

Slovenci bodo najprej gostovali v Severni Makedoniji pri udeleženki evropskega prvenstva, nekaj dni kasneje pa v Koper prihaja še Gibraltar.

Slovenija se je z Makedonci v preteklosti pomerila že šestkrat, sedma tekma med reprezentancama pa bo odigrana 1. junija v Skopju. Zadnja tekma med Severno Makedonijo in Slovenijo je bila odigrana v sklopu kvalifikacij za EP 2020, Makedonci pa so v Skopju slavili z 2:1. Edini gol za Slovenijo je takrat dosegel Josip Iličić.

Z Gibraltarjem pa se Slovenija v svoji nogometni zgodovini še ni pomerila. Tekma z Gibraltarjem bo 259. tekma Slovenije, reprezentanci pa se bosta pomerili 4. junija, predvidoma v Kopru. Gibraltar je bil sicer leta 2013 sprejet kot polnopravni član UEFE, leta 2016 pa še Fife.

Selektor Matjaž Kek je danes že objavil seznam igralcev za junijski tekmi. Na zbor, ki bo 25. maja na Bledu, je povabil petindvajset nogometašev. Ti bodo pod vodstvom reprezentančnega strokovnega vodstva trenirali na Bledu do petka, predvsem z namenom, da ohranijo primerno pripravljenost do reprezentančnega zbora v torek.

Med izbranimi nogometaši sta tudi dva Prekmurca, in sicer Muraš Nino Kouter ter Damjan Bohar, član hrvaškega Osijeka.

Foto: NZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2021 ob 11:35 gost

      Grda sta tak, da bi jih šo moja baca ne bi mela. Kelko vagata? 90 kil oba skupa? Za žoge pobirati pa za travo kositi sta dobra.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2021 ob 12:53 TI LEJVI gost

      je "nikši"indijanec, samo še lok in puščica, pa "remlaše" na noge in taman "APAČ".

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.05.2021 ob 13:00 AJAJAJAJAJ gost

      Ajde, Bohar še mogoče. Kouter pa ne more igrati v peti ekipi druge lige. Trenutno.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.05.2021 ob 13:01 AJAJAJAJAJ gost

      Ajde, Bohar še mogoče. Kouter pa ne more igrati v peti ekipi druge lige. Trenutno.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.05.2021 ob 22:31 MARKO IZ BELTINEC gost

      BOHAR NE MORE IGRATI ZA REPREZENTANCO IN TUDI V OSIJEKU NE. KO GA NI V EKIPI OSIJEKA KLUB ZMAGUJE..........TA LAHKO IGRA V SLOVENSKI TRETJI LIGI--------NIMA OSNOVE GIBANJA IN NITI TEHNIKE--------ZELO SLAB IGRALEC.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.05.2021 ob 11:01 KUZMA gost

      Bravo MARKO IZ BELTINEC to je resnica.KEK naj premisli in pokliče v reprezentanco trenutno najboljšega igralca ŽAN KARNIČNIKA ne pa da se blamira z nekim BOHAROM. BOHAR lahko igra v tretji mogoče v občinski ligi. KEK nehaj se blamirati z BOHAROM, ker je v slovenski prvi ligi nekaj dosti boljših igralcev.To je resnica.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:30 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.