https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prizadevajo si za ohranjanje in izboljšanje zdravja

30.05.2021 ob 6:05  

V RIS Dvorcu Rakičan so svetovni dan multiple skleroze obeležili s predstavitveno delavnico socialnovarstvenega programa "Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo" v sodelovanju z Združenjem multiple skleroze Slovenije.

V sodelovanju z Združenjem multiple skleroze Slovenije, natančneje s prekmursko in radgonsko podružnico, katerih številni člani so uporabniki socialnovarstvenega programa, so v petek, 21. maja, izvedli predstavitveno delavnico socialnovarstvenega programa "Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo" s pomočjo konj z jahanjem in vožnjo s kočijo. Izvedba skupinskih in individualnih aktivnosti s pomočjo konj je tudi ena izmed največjih prednosti programa.

Socialnovarstveni program "Po MOČ za kakovostno življenje oseb z multiplo sklerozo" je namenjen osebam z multiplo sklerozo, morebitnim spremljevalcem, svojcem in drugim zainteresiranim posameznikom. V programu si prizadevamo za ohranjanje in izboljšanje zdravja ter dobrega počutja oseb z multiplo sklerozo, s tem pa prispevamo k ohranjanju njihove neodvisnosti. Spodbujamo enake možnosti vključevanja oseb z multiplo sklerozo na vseh področjih življenja in ohranjanje njihove socialne vključenosti.

Nada Tomanič, namestnica predsednika radgonske podružnice in članica izvršnega odbora Združenja multiple skleroze Slovenije, je ob tem povedala: "Svetovni dan multiple skleroze je namenjen vsakoletnemu ozaveščanju ljudi o tej neozdravljivi avtoimuni bolezni, katera je premalo poznana. O tej diagnozi imajo še danes prav zastrašujoče mnenje. Za to bolezen je že veliko zdravil, katera potek bolezni upočasnijo, blažijo in bolnikom pomagajo živeti življenje brez odrekanja."

Predsednica prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze, Erika Mataj, dodaja: "Člani prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije so se z veseljem odzvali na delavnice s prisotnostjo konjev in druženje s sebi enakimi. Terapija s konji zelo pozitivno vpliva na posameznika. Terapija nam pomaga dvigniti telesno in psihično počutje. Prisotni si želimo še več takšnih delavnic."

Program je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vse aktivnosti so za uporabnike brezplačne.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:51 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.