https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Meteorološko poletje prinaša višje temperature

01.06.2021 ob 7:00  

Danes se začenja meteorološko poletje in počasi tudi k nam prihaja toplejši zrak. Ljudska modrost o prvem juniju pravi: "Lepo vreme prvega dne, kmetje se letine vesele."


Meteorološko poletje

Meteorološko poletje se na severni polobli začne 1. junija in traja do konca avgusta. Na južni polobli pa v decembru, januarju in februarju.

Poletje je najtoplejši letni čas. Koledarsko poletje se na Severni polobli začne 21. junija - poletni solsticij in traja do 23. septembra - jesensko enakonočje. Na južni polobli pa se poletje začne 21. decembra in konča 21. marca.

Najbolj namočen maj v zadnjih 60 letih

Letošnji maj je bil po količini padavin eden najbolj namočenih majev v zgodovini meritev. Hkrati je bil tudi eden od treh najhladnejših majev po letu 1991. Vse to skupaj je vplivalo na vegetacijo, saj veliko kmetovalcev zamuja s košnjo.

Precej jasno

Danes bo po napovedih meteorologov sprva precej jasno, le ponekod v zahodni in vzhodni Sloveniji bo nekaj zmerne oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bo nastajala plitva kopasta oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 21, na Primorskem do 23 °C.

"Jutri zjutraj in dopoldne bo precej jasno, popoldne bo nekaj plitvih kopastih oblakov. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 21 do 24 °C.

Obeti

V četrtek in petek bo sončno. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije posamezne plohe ali nevihte. Postopno bo še topleje," navaja Arso.

Danes in v sredo bo vremenski vpliv na počutje večine ljudi ugoden.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2021 ob 13:50 gost

      Pa nej je J J kriv da nega zdaj lepšega leta????

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2021 ob 18:19 gost

      Sto pa vi Nej gnoj nesposoben vladni. Se vreme se joče kako sramoto dela Slovencem.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2021 ob 19:48 gost

      Budalo levojajo---kreten!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.