https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Čentibi slovesno odprli nove počitniške hiške

Kolesarski center Murania , 06.06.2021 ob 6:05  

V Kolesarskem centru Murania v Čentibi je v sredo, 2. junija, potekala slovesna otvoritev počitniških hišk.

Nova pridobitev, katera obsega 4 počitniške hiške, je del aktivnosti obseženega čezmejnega projekta Iron Curtain Cycling, ki tako zaokrožuje ponudbo kolesarskega centra, s čimer se povečujejo nočitvene kapacitete in dodatna ponudba za turiste. Včeraj so tako med prvimi poizkusno prenočili v hiškah novinarji iz medijskih hiš.

Štiri hiške bodo v prihajajoči sezoni namenjene prenočevanju kolesarskih in drugih turistov. V posamični hiški lahko prenočujejo štiri osebe ter obenem koristijo kolesarsko opremo. Hiške v upravljanje prevzema Zavod za turizem in razvoj Lendava, ki že razpolaga s trženjem, marketingom in rezervacijskim sistemom razpršenega Hotela Vinarium in bo gostom ponudil tudi možnost dobrodošlice z domačimi produkti v obliki zabojčka dobrot, gostom pa bodo seveda na voljo tudi vse turistične informacije informacije v obliki promocijskega materiala.

Na krajši slovesnosti je zbrane nagovoril župan Janez Magyar, ki je poudaril pomembnost te pridobitve, ki predstavlja povečanje nastanitvenih kapacitet v občini Lendava, hiške bodo namreč vključene v ponudbo razpršenega Hotela Vinarium. Trajnostni, zeleni turizem, v naše kraje privablja goste, ki jim, poleg nastanitvenih kapacitet in ponudbe tradicionalne kulinarike, omogoča aktivno preživljanje prostega časa in oddiha. Tudi načrtovani projekti »Zipline Vinarium«, čokoladnica in nove kolesarske poti, bodo prispevali k bogatitvi turistične ponudbe občine. Župan je napovedal še izvedbo tradicionalnih poletnih prireditev v sklopu Festivala Vinarium, ter prireditev Guinness bograč, ki se bo v svetovni prestolnici bograča kuhal 4. septembra.

Po nagovoru sta župan Občine Lendava Janez Magyar in direktorica Zavoda za turizem in razvoj Lendava, Martina Bukovec s prerezom traku slavnostno odprla hiške in zbrane goste povabila na ogled.

Občina Lendava je ob podpori Zavoda v sklopu projektnih aktivnostih izvedla še obsežno marketinško kampanjo, mreženja ponudnikov, zagotovila promocijski film in fotografije. Obenem so bili vzpostavljeni: prometna signalizacija za vodenje kolesarjev po poti železne zavese ter kolesarska počivališča v Genterovcih, Lendavi (2) in Dolgi vasi ter počivališča s polnilnico e-koles in možnostjo servisiranja koles pri Kolesarskem centru v Čentibi in na Hotizi.

Označitev kolesarske EV-13

Sicer dosežki projekta IronCurtainCycling zasledujejo cilj prepoznavnosti in konkurenčnosti turističnih znamenitosti obmejnega območja, ki so bile prej neznane in odmaknjene. Poleg skupne turistične ponudbe so na obeh straneh meje vzpostavljeni kolesarski centri s celovito ponudbo ter sodobna kolesarska počivališča in izposojevalnice, polnilnice e-koles in prenočišča za kolesarje ter označeni spominski kraji, ki simbolizirajo železno zavese. Pomemben dosežek projekta je označitev slovensko-madžarskega odseka mednarodne kolesarske poti EuroVelo13 in s kolesom prevozne območne poti, vzpostavljena pa je tudi nova kolesarska povezava med državama: Lendvadedes-Dedeskecskés-Dolga vas v dolžini 1,93 km.

Na splošno je projekt prispeval k razvoju visokokakovostnih storitev in vzpostavitvi obiskovalcem prijazne infrastrukture v obmejni regiji, kar bo ob umirjanju pandemije na obmejno območje predvidoma privabilo številne turiste. Projekt IronCurtainCycling je bil sofinanciran v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v skupni vrednosti 2.291.422,99 EUR.

Dosežki projekta ICC v številkah: Nova kolesarska povezava med državama v dolžini 1,93 km; Mreža kolesarskih poti v skupni dolžini 344.3 km; Nabavljenih 59 koles in 19 e-koles; Kolesarska počivališča v 12 naseljih; Vzpostavitev 4 izposojevalnic koles; Počivališča s polnilnico e-koles v 6 naseljih; Zasnovanih 7 tematskih poti in Vrednost projekta: 2.291.422,99 EUR.

 Foto: Tomaž Galič (Občina Lendava)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2021 ob 8:25 gost

      Škoda ka du za leto dni vse zrjavele in prazne kot so sedaj. Edino če si kaki občinski veljaki sposodi jo za kako noč za kako sprostitev. Kero povežejo z službo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2021 ob 9:27 Čergoli gost

      Baje bodo v njih prenoćevali: Karči virus, Majmun Jashari, Tarzan Kreker in še ena katero bodo vsi natepavali!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2021 ob 11:14 gost

      čergoli za tebe vsi znamo da si tij NAJVEČJI KRETEN v tem okolju---gnoj!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2021 ob 11:17 gost

      vsi tile so tvojo mamo nategovali ,posledica si se pa tij skotil --tele zarukano

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.06.2021 ob 11:19 gost

      lepa seksi predsednica---čestitam

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.06.2021 ob 13:04 gost

      Če je ta seksi tij bedak rabiš potem zelo,,,,,, veliko dioptrijo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.06.2021 ob 14:52 Paulla gost

      💋 Pozdravljeni) Želim najti svojo ljubezen, zanima me resen moški za družino, želim zelo otroke) Pišite mi, moj profil 👉 https://online-girls.xyz/id445790

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 16:27 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.