https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Eurotrip Nastja&Marko: Portugalska od severa do juga

Lagos, Portugalska  

Po ogledu Milana sva se napotila proti mestu Bergamo, od koder sva imela let do Porta.


Porto je drugo največje mesto Portugalske, katera leži na Iberskem polotoku. Naslednje dni sva si ogledala mestece Porto in spoznala kar nekaj popotnikov iz celega sveta. Mesto ima zelo lepo arhitekturo in okusna vina »Porto«, katere pridelujejo v pokrajini ob reki Douro in jih potem z ladjami po reki pripeljejo v mesto  Vila Nova de Gaia, kjer jih hranijo. Vila Nova de Gaia leži nasproti mesta Porto, loči ju le reka. Tu ima vsako podjetje svojo klet, kjer hrani svoja dragocena vina.

Po nekaj dneh v najlepšem Portugalskem mestu sva svojo pot nadaljevala z vlakom proti Aveiru in potem Coimbri. Peljala sva se z vlakom, ker sva si za mesec september kupila karte Interrail, kar pomeni, da se z vlaki voziva zastonj. Doplačati morava le rezervacijo za nekatere vlake.

V mestu študentov ...

Coimbra, mesto študentov, leži nekje na polovici poti od Porta do Lizbone. V Coimbri se nahaja ena najstarejših univerz v Evropi. Mesto slovi tudi po precej dobrih sladicah in po študenskih žurih. Tam sva prenočila pri prijatelju in njegovi prijazni družini, jedla odličnega jastoga in poskusila še precej drugih tradicionalnih jedi. Po odličnem žuru z družbo osmih črncev iz Zelenortskih otokov sva se naslednji dan odpravila proti Lizboni.

V Lizboni, glavnem in največjem mestu Portugalske, sva preživela štiri dni in jih zapolnila z ogledom festivala, centra Lizbone, mesteca Sintra in na koncu tudi akvarija. Na festivalu je igrala znana portugalska rock skupina Xutos, slišala sva tudi fado, značilen za Portugalsko. Dan zatem sva si ogledala center mesta in zvečer obiskala koncert tribute skupine Queen, naslednji dan pa je bil rezerviran za ogled mesta in vseh znamenitosti. Tretji dan je bil dan za Sintro in Belem, najin gostitelj iz Lizbone naju je peljal na ogled nekaterih palač.

Španija, prihajava!

Najin zadnji dan na Portugalskem je bil posvečen ogledu akvarija, nakar sva se popoldan odpravila na vlak do Lagosa. Od Portugalske sva se poslovila z osvežitvijo v morju, saj je bilo zelo vroče, v mislih pa sva že bila pri naslednji državi - Španiji, kjer se nahajava trenutno in od koder se vam bova v prihodnjih dneh na Pomurec.com oglasila s prvimi utrinki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Preberite tudi:

Eurotrip Nastja&Marko: Evropa, prihajava!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.