https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature

07.07.2021 ob 0:00  

Državni izpitni center je danes objavil rezultate spomladanskega roka poklicne mature. 

Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Izredne razmere so zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela poklicne mature, pa vendar je tudi 20. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izjemen rezultat.

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 25 dijakinj in vse so uspešno opravile poklicno maturo. Štiri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, tri od njih pa so dosegle vse možne točke, torej 23. Zlate maturantke s 23 točkami so Ela Bertalanič  iz občine Puconci, Polona Kiralj iz občine Črenšovci, Kaja Zver iz občine Beltinci, zlata maturantka z 22 točkami pa je postala Sandra Kuster iz občine Ljutomer.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 8 kandidatk in 2 kandidata. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih,...

Ekonomska šola Murska Sobota

Na Ekonomski šole je maturo opravljalo 53 dijakov, opravili so jo 100-odstotno. Zlata maturantka je postala Tina Maučec.

Dvojezična srednja šola Lendava

Na DSŠ Lendava je v spomladanskem roku poklicno maturo opravljalo 37 dijakov. Vsi so bili uspešni: 20 strojnih tehnikov, 9 kemijskih tehnikov, 7 tehnikov mehatronike in 1 ekonomska tehnica.

En dijak, kemijski tehnik, Domen Pucko, je dosegel 23 točk, in je postal diamantni maturant, torej je dosegel izjemen splošni učni uspeh na poklicni maturi. 4 dijaki so dosegli 21 točk in 4 dijaki 20 točk, kar je odličen uspeh.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Na SŠGT Radenci je poklicno maturo opravilo 32 od 33 kandidatov. Ena dijakinja je dosegla 22 točk in  postala zlata maturantka, in sicer Urška Jerič, gastronomsko-turistična tehnica.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Na SPTŠ Murska Sobota je maturo uspešno opravilo 129 od 140 dijakov, ki so pristopili k maturi. Diamantni maturanti so z vsemi osvojenimi točkami postali Maja Malok, Domen Bencak in Aljoša Vertot iz občine Murska Sobota, Staša Zadravec in Lana Smej iz občine Beltinci, Eva Somi iz občine Dobrovnik ter Timotej Zadravec iz občine Križevci. Zlati maturanti pa so še Tilen Sapač iz občine Puconci, Samo Benko iz občine Cankova, Nuša Horvat in Teja Kolar iz občine Črenšovci, Luka Šobak in Žiga Tomašev iz občine Murska Sobota.

Biotehniška šola Rakičan

Na Biotehniški šoli je poklicno maturo opravilo vseh 12 dijakov. Mateja Kumin iz občine Moravske Toplice je postala zlata maturantka.

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota

Na Srednji zdravstveni šoli je maturo opravilo 94 od 99 kandidatov. Zlati maturanti so postali Špela Cör, Timoteja Koroša, Valentina Kosi, Timotej Kouter, Nejc Lesjak, Tjaša Ozvatič, Maja Šarčević in Leon Titan Preininger.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:41 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.