https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Janša na posvetu z župani o situaciji covid-19 in razvojnih vprašanjih

07.07.2021 ob 16:45  

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Brdu pri Kranju srečal z županjami in župani slovenskih občin. Na delovnem posvetu so skupaj z ministri in ministricami spregovorili o ukrepih za obvladovanje okužb COVID-19 v naslednjih mesecih in o javno-finančnih ter razvojnih vprašanjih.

Po uvodnih predstavitvah dr. Milana Kreka (NIJZ), ministra za zdravje Janeza Poklukarja in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška je zbrane v povezavi s prvo tematiko srečanja, to je situacijo s COVID-19 nagovoril tudi predsednik vlade Janez Janša.

Opozoril je na širjenje različice delta in izpostavil pomen cepljenje, saj je sedaj na voljo dovolj cepiva. »Na nas je, da organiziramo cepljenje tako kot je bilo rečeno. Tisti, ki bo jeseni resno zbolel, ali celo umrl, ker se ni cepil, bo težko krivil vlado, župana, ali kogarkoli za to. Na koncu bomo vsi nosili posledice, če bodo zaprti vrtci, šole, omejena proizvodnja, ustavljanje javnega življenja,« je dejal Janša.

V drugem delu srečanja pa so predsednik vlade in županje ter župani skupaj z ministri in ministricami spregovorili o javno-finančnih ter razvojnih vprašanjih. Predsednik vlade je ob tem poudaril, da bo vlada v prihodnjih šestih mesecih obiskala vse slovenske regije, saj kljub predsedovanju »ne nameravamo pozabiti na Slovenijo.«

Prav tako je dejal, da župane in županje prosi, da že ob dogovarjanju za obisk vlade povedo odprta vprašanja v njihovi regiji ali občini, ki jih lahko ministrstva rešijo že pred samim obiskom. »To se je izkazalo za dobro prakso ob obisku Podravske regije, ko smo že pred obiskom z mize spravili 34 odprtih in perečih zadev,« je dejal premier.

Dodal je tudi, da bi se bilo treba v prihodnosti pogovoriti o plačnem sistemu oziroma njegovi prenovi. »Enotni plačni sistem kot okvir je bil dobra ideja in tudi na začetku so bili nameni dobri, a nato je z aneksi, dograditvami, posebnimi dogovori prišlo do razlik,« je dejal premier.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je razveselila župane z novico, da bo vlada v četrtek obravnavala predlog, da bi še letos zagotovili podporo vsem projektom investicij v šole, ki so izpolnjevali pogoje razpisa, a niso bili izbrani. Podobno velja za investicije v športno infrastrukturo

Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil pripravo zakona o izvajanju investicij v primarno zdravstvo v letih od 2021 do 2031. Po izhodiščnem predlogu bi za ta namen zagotovili 50 milijonov evrov, po zadnjih pogovorih pa računajo na 150 milijonov evrov, kar bi v desetih letih vsakemu zdravstvenemu domu v povprečju prineslo 2,6 milijona evrov.

Kar se tiče razvojnih projektov občin, je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ocenil, da lahko dogovor za razvoj regij zaključijo relativno uspešno.

Foto: Twitter Vlada RS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2021 ob 17:45 gost

      Kje je članek o 30 - i obletnici BRIONSKE DEKLARACIJE, ki je Slovenijo rešila pred vojno? Ivan Janez Janša ne dovoli pisati o tem, ker ga to postavlja v zelo slabo luč?

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 20:42 Don Kihot gost

        Ajde "Kenjac", če Ivan ne dovoli nas pa Ti razsvetli s to t.i. Brionsko deklaracijo.....izpljuni link....članek.... Baba rekla, baba kazala...👩👩👩👩

        7 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 20:58 gost

        Dovolj žalostno in sramotno je že to, da ne poznaš ta za Slovenijo zgodovinski dogodek. Preberi si vsaj na Wikipediji kaj o tem, na portalu Insajder in še kje. Tudi na portalu MMC je bil dopoldan članek o tem, a so ga hitro 0odstranili. Kaj misliš zakaj? Človek božji, brez te deklaracije in podpisa obeh strani ( Kučan, Drnovšek, Peterle, Bučar, Rupel za Slovenijo ), bi imeli vojno v Sloveniji kot so jo imeli v Bosni.

        14 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2021 ob 18:36 gost

      Delali su strategijo kak du v jesen spet dirkali glupi narod. Občinski serifi in glupa vlada pa ne bodo nič delali in si velike dodatke delili. Vse pa plačajo davkoplacevalci kere drkajo iz debilne vlade in iz strani občin kjer se nič nedela se pa na veliko kasira.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.07.2021 ob 18:42 gost

      Včeraj so ga v evropskem parlamentu,,, janusa groznuga,,,, meli v centrifugi. Nihče mu tam več ne verjame zato bo bolj pomembne projekte za časa našega precedovanje opravila Francija kera za nami prevzeme precedovanje. Kajti debil bo edino kako parado ponosa lahko nadziral in organiziral to pa je tudi vse.

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.07.2021 ob 19:59 vlado gost

      Obvezno cepljenje je nujno treba uvesti.

      5 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2021 ob 20:12 gost

      Za sebe lahko povem,da sem zdrav in živ,kljub temu,da je virus dobro leto in pol!!!Zakaj taka reklama za cepljenje,saj se to vsak odloči ce se bo cepil ali ne!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.07.2021 ob 20:38 lm gost

      Če bi Janša ogranizejro parado ponosa,te Fajonove znan nebi na paradi bilou bilo,zaj je pa bijla,nej.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.07.2021 ob 20:40 lm gost

      Če bi Janša organizejro parado ponosa,te Fajonove verjetno nebi na njej bilou,zaj je pa bijla,nej

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.07.2021 ob 21:51 gost

      Hi,hi,hi , specialist za Iskrine števce piše o Brionski deklaraciji , narobe svet , ajde šetaj papuče,hi,hi,hi.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.07.2021 ob 22:26 gost

      Portal Insajder , ha,ha,ha ,ho,ho,ho,hi,hi,hi , grohotom se smijem.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.07.2021 ob 4:54 lepec gost

      Prekleti fašist - jashari.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.07.2021 ob 7:54 gost

      Vprašaj poslanko meiro hot kaj je ona.Po narodnosti mislim.Levuharji ste v EU parlament izvolili ireno jovevo ki je tam dejala da ni Slovenka ampak Makedonka. In take levuharji podpirate in volite.Čisto levakom podobnega.Kdor ima prazno glavo tak odreagira - - ne misli ker nima z čim.Sicer pa je J. J. za vas znanstvena fantastika.Noben levuhar mu do gležnjev ne sega. Želim si da sedaj v tej vročini vsi levuharji pokrepate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.07.2021 ob 9:43 gost

      Janusa so v evropskem parlamentu rastrgali ni več vedel kje se nahaja kaj mora govoriti zakaj je sploh tam. Se jeclati je začel ker mu niso nič verjeli faco je imel kot če bi ga na metljo posodili. Dobesedno je izgubil kompas

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2021 ob 10:34 963 gost

        Ja, ta njegov šizofreni pogled, ko bi najraje skočil iz svoje kože, pa so mu zabičali, da mora sedeti pri miru kot neki kužek. Bilo je neprecenljivo.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.07.2021 ob 9:45 gost

      Videti je bilo kot če bi sedel na kaktus.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2021 ob 10:35 963 gost

        ja, pa res. Pa tvitati ni smel. Si predstavljate kakšne muke je človek doživljal. Kot, da bi ga pekli na žaru.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.09.2021 ob 13:21 Za narodno identiteto gost

      24ur.com/novice/slovenija/visoki-gostje-na-bledu-o-prihodnosti-eu.html Za Balkan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.02.2022 ob 14:47 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.