https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Janja Garnbret postala prva olimpijska prvakinja v športnem plezanju

6.8.2021  

Janja Garnbret ja na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato kolajno. Z novim državnim rekordom je osvojila peto mesto v hitrosti kombinacije na OI.

Dvaindvajsetletnica je zlato kolajno v Tokiu osvojila z najboljšo predstavo v kombinaciji s skupnim izidom 5 točk. V hitrosti je bila 5., prva je bila v balvanih, v težavnosti pa je z višino 37+ osvojila prvo mesto in premagala najbližjo zasledovalko domačinko Miho Nanaka. Tretja je bila Japonka Akijo Noguči.

Korošica je že z etapno zmago v balvanih prevzela vodstvo v razvrstitvi kombinacije športnega plezanja, ki je prvič na olimpijskih igrah. 

Prvi in drugi balvan tega finala od treh sta pripadla Slovenki. Kako izjemno dobro pripravljena je bila Garnbretova, kaže tudi to, da nobena od preostalih sedem finalistk ni v prvih dveh balvanih osvojila vrha. 

Finalna preizkušnja tega troboja športnega plezanja je bilo težavnost, ki je tudi paradna disciplina Korošice. V težavnostnem plezanju je na koncu dosegla 37. oprijemek. 

 

Foto: Slovenia Olympic Team

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2021 ob 15:01 gost

      Dečki, to in Roglič, ne pa novinaska zvezda Dončić. Čestitke.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2021 ob 16:42 gost

      Čestitke do neba in nazaj. In hvala za vesele trenutke kere doživljamo z uspehi naših olimpijcev. Dobro da so gnoji politični na dopustu ker bi vse te čarobne trenutke uničili.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2021 ob 17:10 gost

      TELE!!!!!!!!!!!!!!!

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2021 ob 17:28 gost

      Bravo JANJA poljubček in čestitke.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.08.2021 ob 22:17 gost

      Bravo take rabimo in jih tudi imamo in ne gnilih in lažnivih politikov in privatnikov.Ti slednji bi edino v krajah,poštenim ljudem na olimpijskih igrah dobili zlato medaljo.Seveda mislim na našo slovensko gamat.Nedelovne posrance,ki samo dosti gobezdajo tja v tri dni.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.08.2021 ob 22:38 gostaj gost

      dober nasvet kako se znebit mozoljev po obrazu za lepso kozo.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.08.2021 ob 21:44 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. ..... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.