https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pomurske nogometašice ciljajo na dvojno krono

Murska Sobota, 12.8.2021  

Na terasi Gostilne in pizzerije Nona v Murski Soboti so predstavniki ŽNK Pomurje Beltinci spregovorili o izzivih, ki jih prinaša nova sezona, javnosti pa so predstavili nove igralke in drese, s katerimi bodo nastopile v UEFA ligi prvakinj.


Cilj je postati državni in pokalni prvak

Tako predsednik ŽNK Nona Pomurje Beltinci Branko Gros, kot tudi trener članske ekipe Sandi Bauer sta izpostavila, da cilji ostajajo enaki kot minulo leto, to je osvojitev dvojne krone v Sloveniji in ostati najboljši klub v državi. V evropskem tekmovanju pa želijo priti v 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. "Vsako leto smo lahko samo še boljši. Rezultati lanskega leta so pokazali, da zmoremo. Treniramo vrhunsko, punce so odlično pripravljene. Upam, da se bo to pokazalo tudi na igrišču, ko bo šlo zares," je izpostavil Bauer.

Že ta vikend se začne deseta sezona SŽNL. V nedeljo ob 11. uri, se bodo pomurske nogometašice pomerile z ekipo ŽNK Radomlje. V drugem krogu, ki bo na sporedu v nedeljo, 29. avgusta, bodo ob 17. uri gostile ekipo ŽNK Ljubljana.

UEFA Liga prvakinj

ŽNK Nona Pomurje Beltinci bodo letošnjo evropsko sezono začele že prihodnji teden. V 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakinj se bodo pomerile z državnimi prvakinjami Latvije. Tekma z ekipo Rigas Futbola Skola bo na sporedu v sredo, 18. avgusta, ob 17. uri na stadionu v Gornji Radgoni.

V primeru uspeha sledi še finale skupine, z boljšim iz para WFC Kharkiv (Ukrajina) – FC NSA Sofia (Bolgarija). Finalna tekma bo odigrana v soboto, 21. avgusta, ob 17. uri v Gornji Radgoni. Tekma za tretje mesto, poraženec para WFC Kharkiv/NSA Sofija in poraženec para ŽNK Nona Pomurje/Rigas FK, bo na sporedu v soboto, 21. avgusta, ob 11. uri v ŠRC Bakovci. Polfinalni obračun, ki bo v sredo, 18. avgusta, med WFC Kharkiv in NSA Sofija, bo odigran ob 11. uri v ŠRC Bakovci.

Zmagovalec finala se uvrsti v 2. krog kvalifikacij, kjer se igrata dve kvalifikacijski tekmi (doma in v gosteh) na izpadanje. Zmagovalec 2. kroga se uvrsti v skupinski del UEFA lige prvakinj. 

 

Predstavljene so bile tudi nove igralke kluba, ki so podpisale pogodbo, ter novi dresi, s katerimi bodo nogometašice nastopala v prihajajoči sezoni in v UEFA Ligi prvakinj. 

ŽNK Pomurje Beltinci so okrepile reprezentantka Črne Gore Helena Božić, branilka Maja Dimetrijević, občasna reprezentantka Srbije in Priscilla Hagan, reprezentantka Gane, ki je nazadnje igrala na Poljskem.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2021 ob 13:02 gost

      Bravo. Končno si je nekdo zmisli in napisal članek o teh nogometašicah, ki so veliko več dosegle od veške Mure. Bi se pa spodobilo, da bi pisec ćčlanlka naštel poimensko vse nogometašice, trenerje in upravo kluba ter sponzorje. A to bi za pisuna bilo že preztežko delo. Kaj res v Prekmurju več nimamo vsaj enega povprečnega novinarja? So se vsi dobri upokojili ali odšli v Ljubljano? Uredništvo malo se zamislite nad svojimi članki.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2021 ob 14:22 Sobota gost

      Pa koga to še zanima, ženski fudbal,

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2021 ob 14:35 gost

        Goričke klantoše sigurno ne, razgledane inteligentne ljudi pa. Te ženske igrajo veliko lepši nogomet od Mure. Vidiš lepe podaje, predložke, gole, evrogole. Pri Muri pa nabijanje žoge v tri dni, nešteto podaj svojemu golmanu, tu pa tam kakšen gol, ki se jim poserje.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.