https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Stanovanjski sklad RS bo v Lendavi zagotovil nova najemna stanovanja

Lendava, 16.08.2021 ob 14:00  

Občina Lendava je danes s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, javnim skladom podpisala pogodbo za odkup sedmih komunalno opremljenih stavbnih zemljišč v Župančičevi ulici za izgradnjo javnih najemnih stanovanj v večstanovanjskih objektih.

Svečan podpis prodajne pogodbe je potekal danes, 16. avgusta, v Mestni hiši v Lendavi. Podpisala sta jo župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor Stanovanjskega sklada Črtomir Remec.

Župan je ob podpisu izrazil hvaležnost, da lahko Lendava pričakuje širitev in dodatne kapacitete, saj na občini že nekaj časa ugotavljajo, da je povpraševanje po stanovanjih večje od ponudb na tržišču, tudi zaradi rasti gospodarstva in investicij, ki bodo prinesle potrebe po delovni sili.

Izpostavil je tudi, da so nedolgo nazaj na občinskem svetu in v občinski upravi pripravili nov odlok, s katerim bodo omogočili mladim, ki rešujejo prvo stanovanjsko problematiko in rabijo malo več prostora, da pridejo do nepremičnin, ki so trenutno v lasti občine in na žalost propadajo.

Direktor Stanovanjskega sklada Črtomir Remec je povedal, da je Stanovanjski sklad v Pomurski statistični regiji od leta 2015 podvojili število stanovanj. Trenutno jih je 128, s 72 stanovanji, ki jih načrtujejo v Lendavi pa bo v pomurski regiji okoli 200 stanovanj.

Na pridobljenih zemljiščih v skupni površini nekaj več kot 7 tisoč kvadratnih metrov, ima sklad v načrtu zgraditi tri objekte, vsak bo imel 24 najemnih stanovanj, in zunanja parkirišča. Stanovanja bodo primerna za prve iskalce stanovanj, mlade družine in družine z večjim številom otrok. Inevsticija pa bo predvidoma vredna 8-9 milijonov evrov.

Kot je poudaril Remec bodo bloke gradili glede na potrebe, ki bodo izkazane, tako trenutno v Lendavi načrtujejo tri stavbe. Če bodo potrebe in bodo na voljo zemljišča bodo v prihodnje gradili še več stanovanj, ne bodo pa gradili na zalogo.

Stanovanjski sklad je v pomurski regiji že prevzel stanovanja v Gornji Radgoni, Radenci in prejšnji teden tudi v Murski Soboti. Slednje še niso v ponudbi, razpis pa naj bi bil objavljen predvidoma v roku enega meseca. Medtem pa so vsa stanovanja v Gornji Radgoni in Radencih že oddana.

Več fotografij v spodnji galeriji ..

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2021 ob 15:16 gost

      Komu pa bodo ta stanovanja dodeljena hrvatekom, madzarcekom, ciganun prijateljem občinskih delavcev itd,,,. Samo ne tistim keri to rabijo.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2021 ob 19:40 gost

      VSEM DRUGIM , SAMO LENUHOM NE !!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.