https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V več naseljih občine Lendava zaznali smrad, ki se širi iz kompostarne v Trimlinih

20.08.2021 ob 11:35  

Občina Lendava je na podlagi inšpekcijskega ogleda terena ugotovila, da neprijeten vonj, ki ga v zadnjem času zaznavajo v različnih naseljih v občini, prihaja iz objekta v Trimlinih, so sporočili iz Občine Lendava.

Kot so zapisali je Občina Lendava je v skladu s svojimi pristojnostmi opravila tri inšpekcijske oglede terena in objekta v Trimlinih: 21. julija ter 5. in 19. avgusta.

Ob prvem pregledu je bilo ugotovljeno, da na zemljišču s parc. št. 2913/2 k.o. Lendava, v naselju Trimlini nahaja na novo izgrajen objekt, ki presega dimenzije enostavnega objekta in se ga lahko klasificira kot skladiščna stavba.

Foto: Občina Lendava

Občina Lendava kot mnenjedajalec glede skladnosti objekta s prostorskimi izvedbenimi akti in drugimi predpisi v občini Lendava za predmetni objekt ni izdajala nobenega dokumenta, zato domnevajo, da gradbeno dovoljenje za predmetni objekt ni bilo izdano.

Pri ostalih inšpekcijskih pregledih pa so ugotovili, da se iz zgoraj omenjenega objekta in njegove neposredne bližine širi neznosen smrad, ki ga zaznavajo tudi v drugih naseljih v občini. Smrad je posledica ravnanja s kompostom, ki ga tamkajšnji zaposleni mešajo ter prekladajo na zemljišču ob objektu.

Občina Lendava je v skladu s svojimi pristojnostmi odstopila zadeve v reševanje pristojnemu državnemu inšpektoratu - Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor ter zaprosila, da v skladu s svojimi pristojnostmi opravijo ogled kraja ter v najkrajšem času ukrepajo v skladu s predpisi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2021 ob 12:31 q gost

      Ne v okoliških naseljih ampak smrdi po celem mestu, ne izgovarjajte se na periferijo občinski mutivode, ki vas bioplinarji že kar nekaj let vozijo z biciklom kak jim je volja, Lendavo kar preimenujte v Butale. Nesposobneži eni.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2021 ob 12:54 smrdi, smrdi gost

      in to gromozansko, samo Lendavčani ste pač fuknjeni in vam to ni mar. Buldožer, bager in gremo z sranjem.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2021 ob 13:32 Gost 2 gost

      Tu nekdo dobiva kako podkupnino,saj se to sranje predolgo vleče.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.08.2021 ob 14:50 gost

      Pa kaj se dogaja v tej ljubi Sloveniji eni niti kurnjeka ne more brez dovoljenja narediti Koritnik pa kar cele hale postavljajo in nikome nista. Dobro da smrdi drugače nebi vedeli na občini kaj se gradi. Nega srati da niso vedeli. Halo kome vi to v vodi mesec kažete.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.08.2021 ob 16:49 Magyar Bacsi gost

      To se je usral veliki Pavlinče!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.08.2021 ob 20:35 Marjan gost

      Kaj pa Nemscek vIzakovcih ki sradi cetrt pomurja in ves drek vozijo ponoci z kamioni samo registrke oznakeLJ PA MIHCE NE KONTRLIRA KAJ VOZIJO IN KOLIKO GLAVNO DA ?polanic kasira mastne denarce privezati ga k bioplinarni in naj diha to smrdijo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.08.2021 ob 9:31 vse sorte gost

      V Pomurju ni samo to, je še marsikaj bolj škodljivega. Pa nikome ništa. V glavnem župančekom gre samo za njihove položaje, za narod se jim pa j... Drugo leto bodo volitve, poraba asfalta močno narašča. Ste opazili?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 14:45 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.