https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V okviru projekta E-CARRIAGE so se podali na testno turo z novo inovativno kočijo

31.08.2021 ob 14:00  

V dvorcu Rakičan so včeraj, 30. avgusta 2021, izvedli testno izvajanje čezmejnih produktov v sklopu čezmejnega projekta „E-CARRIAGE 4CBST“ v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija –Avstrija.

Projekt „E-Carriage 4CBST“ se ukvarja z razvojem celovitega turističnega proizvoda, ki temelji na kulturni dediščini obeh regij Slovenije in Avstrije, predvsem konjih in kočijah.

V projektu je RIS Dvorec Rakičan pridobil novo inovativno kočijo v katero je vgrajen električni motor s hranilnikom energije. Ta konjem omogoča lažjo vleko kakor tudi oblikovanje daljših in bolj razgibanih turističnih poti za več oseb. Tako so v dvorcu v sodelovanju s strokovnjaki na področju kočijaštva dne 30. avgusta izvedli testno turo, ki se je pričela v dvorcu Rakičan.

Ture se je udeležilo 14 oseb, med drugim tudi direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek in Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. 

Pot se je izpred rakičanskega dvorca nadaljevala proti Beltincem, kjer sta na grajskem dvorišču beltinskega gradu potnike sprejela direktorica Zavoda za turizem in kulturo Gabrijela Küzma in Franc Jerebic. Po krajšem postanku je kočija potnike popeljala proti murskosoboškemu gradu.

Tura se je nato vila skozi Gederovce proti Bad Radkersburgu v Avstriji in bližnjemu Halbenreinu, kjer je v prostorih Poklicne šole za kmetijstvo in živilsko industrijo zbrane potnike nagovorila ravnateljica Barbara Ernst-Schnitzer. Šola se nahaja v čudovitem dvorcu, čigar začetki segajo že v srednjeveško obdobje, današnja podoba pa izvira iz začetka 18. stoletja. Testna tura se je končala s krajšim ogledom dvorca in povratkom v Slovenijo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2021 ob 14:47 gost

      Lepo, lepo, slika 822 - to je bodočnost beltinskega turizma!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2021 ob 19:35 gost

      Maskota Belt. Gradu in kulture je Jerebic Franc Rakičan M .Sobota pa gospa Perhavec !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.09.2021 ob 8:27 gost gost

      kaj je tukaj inovativnega, samo vprašam ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.09.2021 ob 15:06 gost

      Stari obrazi! Per. ima še dober šik--štol !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.