https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Močni nalivi in meteorne vode povzročili številne preglavice, na Goričkem rekorden naliv

29.09.2021 ob 19:00  

Pomurje so v sredo pozno popoldan zajele padavine z močnimi nalivi, ki so povzročili precej preglavice.

 

Rekordni nalivi

V kratkem času je padlo zelo veliko dežja, na Goričkem so izmerili rekorden naliv, saj je padlo 93 litrov dežja na kvadratni meter. Tudi v Ljubljani je bil v sredo izmerjen rekordni naliv, saj je v eni uri padlo skoraj 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Na Sotinskem bregu rekorden naliv

Na Sotinskem bregu je postaja izmerila 58 mm v 30 minutah in 76 mm v 60 minutah. 15-letni rekord je doslej znašal "le" 34 oziroma 37 mm. Po ocenah Arsa je ocenjena povratna doba največje 60-minutne višine padavin na Sotinskem bregu in v Ljubljani Bežigrad nekaj stoletij.

Prizadete pomurske občine

Prizadetih je bilo več pomurskih občin, med njimi občina Turnišče in Rogašovci, kjer so posredovali PGD Rogašovci.

Močno neurje je zajelo občino Cankova. Strela je udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gerlinci.

Gasilci PGD Murska Sobota in PGD Pušča so prečrpali vodo iz večstanovanjskih objektov.

Močno neurje je zajelo tudi občino Puconci. Posreduje več gasilskih društev na območju občine.

Občino Beltinci je zajelo močno neurje z nalivi. Gasilci PGD Beltinci prečrpavajo meteorno iz več objektov.

Gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak prečrpavajo meteorno vodo. Med dežjem je padala tudi toča.

V naselju Odranci je bilo v neurju močno poškodovano ostrešje stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Odranci. Obveščena je Civilna zaščita občine Odranci.

Močno neurje je zajelo občino Lendava. Gasilci PGD Lendava prečrpavajo vodo iz DOŠ 1 v Lendavi, poročajo na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Tako so pa je bilo videti v Moravskih Toplicah, kjer so bile ceste popolnoma popoljavljene.

FOTO: FB M.M.

Bodonci

Neurje zajelo večji del Slovenije

Na območju Ljubljane je bilo več kot 320 intervencij. Zvečer je poplavilo več podvozov in cest, na severni obvoznici je zaradi poplavljenega vozišča na odseku od priključka Ljubljana Bežigrad do priključka Ljubljana Podutik v smeri Kosez popolna zapora.

Poplavilo je tudi ljubljansko Dramo, saj je voda med predstavo začela kapljati na oder, gledalce so takoj evakuirali.

Napoved

V četrtek bo dopoldne še oblačno, rahel dež bo povsod ponehal. Popoldne se bodo oblaki trgali. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem do 24 °C, navaja Arso.

Obeti

V petek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod bo občasno nekaj več oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. V soboto bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. V nedeljo se bo krepil jugozahodni veter. Na zahodu bo občasno deževalo, drugod bo še suho vreme.

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

Foto: PGD Tešanovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2021 ob 7:55 gost

      V Turnišču je bilo za pričakovati da ob malo večjem dežju bo spet plavalo. Saj pa ob cestne jarke niso počistili že dve leti travo imajo čez prometne znake. Edino za veliko maso so malo pokosili in to samo nalpol v jarkih pa trava ni bila počišcena od akrat ko je bila še prejšnja župnija.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2021 ob 22:49 EVA gost

      Mana pēdējā alga bija 2500 USD par darbu 12 stundas nedēļā tiešsaistē. Manas māsas draugs jau vairākus mēnešus ir vidēji 8 tūkstoši, un viņa strādā apmēram 30 stundas nedēļā. Es nespēju noticēt, cik viegli tas bija, kad to izmēģināju. Potenciāls ar to ir bezgalīgs. To es daru >>>................................................................ W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.