https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavili monografijo o največjem romskem naselju v Sloveniji

Pušča, 09.10.2021 ob 6:05  

V večnamenski dvorani Pušča je potekala predstavitev Monografije o Pušči in njenih posebnostih, ki jo je pripravila Zveza Romov Slovenije in Zveza za razvoj romske manjšine Preporod. Dogodek sovpada s slavnostnim dogodkom 110. obletnice obstoja naselja Pušča.

Udeleženci dogodka so se sprehodili skozi zgodovino naselja Pušča in sicer vse od ustanovitve pa do 110. obletnice, ki jo praznujejo krajani in krajanke v mesecu oktobru.

Jože Horvat Muc, romolog in avtor Monografije o Pušči, je vsem prisotnim predstavil številne posebnosti, žlahtne zgodbe ni druge podrobnosti o razvoju in življenju v tem največjem romskem naselju v Sloveniji. Za spoznavanje vseh teh žlahtnih podrobnosti pa je vsem, tudi tistim, ki jih na predstavitvi ni bilo, na voljo monografija natisnjena v sto izvodih in dostopna tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

V monografiji in tudi v pogovoru z avtorjem so bila izpostavljena področja izobraževanje in zaposlovanje Romov, zanimive podrobnosti o romski problematiki in njenem reševanju v Mestni občini Murska Sobota in veliko zanimivih podrobnosti o sami Pušči, kjer so se prvi prebivalci naselili leta 1911, danes pa v njej živi več kot 500 prebivalcev, kar je približno desetina v Sloveniji živečih Romov. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.