https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nagrajene tri najboljše pomurske inovacije

12.10.2021 ob 21:00  

Gospodarska zbornica Slovenije je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, 12. oktobra 2021, že, 19. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Priznanja za najboljše inovativne dosežke so prejela tudi tri pomurska podjetja. 

Dan inovativnosti 2021, katerega vrh je tradicionalna podelitev nacionalnih priznanj GZS za inovativnost, je to leto potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pod sloganom “Nove inovacije, nova realnost.” Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv – inovacije, ki rešujejo izzive covida-19. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Tibor Šimonka, predsednik GZS, je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, »da so med inovacijami, ki kandidirajo za najvišja priznanja, tako produktne kot tudi trženjske inovacije. Inovativna podjetja so tista, ki bodo jutri ustvarjala novo dodano vrednost, nove možnosti zaposlovanja in s tem soustvarjala tudi blaginjo za državo kot tako.« 

Med pomurskimi podjetji, ki so prejela nacionalna priznanja za inovacije, so Castoola, ki je bilo nagrajeno z zlatim priznanjem za platformo za ciljno TV oglaševanje, Radgonske gorice, ki so za Untouched by Light, prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja in okuša v temi, prav tako prejele zlato nacionalno priznanje, ter Lek veterina, ki pa je prejelo srebrno priznanje za metodo in sestavo rudninske dopolnilne krmne mešanice s kombinacijo zeolitov, beta glukanov in botanično definiranih naravnih proizvodov. 

VIR in FOTO: GZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2021 ob 9:16 gost

      In to so inovacije, ki bodo Prekmurje popeljale iz zaostalosti? Dajte no, nekaj drugega si izmislite, kar bo vsem prebivalcem v korist in ne samo posameznikom.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.