https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vera Granfol postala najboljša učiteljica globalnega učenja

17.11.2021 ob 13:30  

Učiteljica na Osnovni šoli Gornja Radgona Vera Granfol je bila izbrana za najboljšo učiteljico globalnega učenja 2021. Za zmago je prejela priznanje in denarno nagrado v višini 1.000 evrov, namenjeno spodbudi in podpori pri nadaljnjem delu.

 

Učiteljica Vera Granfol je zmagala na natečaju za najboljšo učiteljico oz. učitelja globalnega učenja pod imenom »Onkraj mehurčka«, ki ga je letos prvič razpisalo Društvo Humanitas – center za globalno učenje in sodelovanje.

Za prijavo na natečaj je Vera Granfol skupaj s sodelavcem, prav tako učiteljem, Damijanom Sovcem posnela kratek videoposnetek, v katerem je predstavila svoje delo.

V Društvu Humanitas so ob objavi zmagovalca zapisali: »Vera Granfol s svojim delom ter z inovativnimi – a hkrati preprostimi aktivnostmi svoje učenke in učence spodbuja k razmisleku o okoljskih in družbenih vprašanjih ter njihovi povezanosti, pa tudi h konkretni akciji – s svojim zgledom jim kaže, kako lahko z majhnimi koraki dosežemo velike spremembe.«

Izpostavili so tudi njeno pobudo, ko so skupaj z desetimi učenkami in učenci OŠ Gornja Radgona 100 dni vsak dan nosili ista oblačila ter njihovo akcijo »Bodi nežen, planet ti bo hvaležen«, s katero so osveščali o negativnem vplivu, ki ga ima prekomerno potrošništvo oblačil na okolje.

    Fotogalerija