https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nov prikazovalnik hitrosti v naselju Trdkova

17.11.2021 ob 6:05  

Občina Kuzma je uspešno kandidirala na razpis občinam za sofinanciranje pametnih prikazovalnikov hitrosti "Vi vozite" MHP50 - Skupaj umirjamo promet 2021.

Skupaj v sodelovanju s podjetjem Sipronika in Zavarovalnico Triglav so na nevarnem cestnem odseku ob občinski lokalni cesti LC 197010 Kuzma – Trdkova – Martinje postavili prikazovalnik hitrosti »Vi vozite« MHP50, so sporočili iz občine Kuzma.

Predvsem v zadnjem času je opaziti povečano število motornih vozil, saj cestni odsek občinske javne ceste LC 197070 Trdkova – Tromeja pelje do naravne znamenitosti tromeje treh dežel, tj. Avstrije, Madžarske in Slovenije. Tudi zaradi trenutne epidemiološke slike v zvezi z virusom COVID-19 je zaznati povečan obisk obiskovalcev tromeje (kolesarji, pohodniki, motorna vozila, itd.), saj se dosti obiskovalcev odloči, da obišče tromejo, kjer je neokrnjena narava s čistim zrakom.

Slika: Prikazovalnik na karti

Ko prihaja do posameznih prekoračitev hitrosti motornih vozil v strnjenem delu naselja Trdkova, so najbolj izpostavljeni pešci in kolesarji. Navedena lokalna cesta LC 197010 Kuzma-Trdkova-Martinje je tudi sestavni del cestnega omrežja v občini Kuzma, po kateri se izvajajo prevozi osnovnošolskih otrok iz naselja Trdkova v Osnovno šolo Kuzma in tudi prevoz s kombijem za učence s prilagojenim programom v posebno šolo IV. v Mursko Soboto.

To je že drugi tovrstni prikazovalnik hitrosti v občini Kuzma. Prvi se nahaja pri OŠ Kuzma. Oba prikazovalnika omogočata prikazovanje statistike za 7 dni nazaj, in sicer za naslednje parametre: povprečna in najvišja hitrost, povprečna hitrost, hitrostni razredi (histogram), hitrostni razredi (tortni), število prevozov, izmerjene hitrosti ter frekvenca vozil.

Slika: Prikaz statističnih podatkov za 7 dni nazaj

Omenjene podatke si lahko ogledate na spletni strani občine Kuzma TUKAJ.

Članek in fotografije: Danilo Zrim, višji svetovalec, občina Kuzma

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2021 ob 14:40 gonza gost

      Neverjetno to pa je pridobitev posebej še ta šokantna novica

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2021 ob 5:56 Jh gost

      Mogoče je pa tou edina digitalna stvar v naselju

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2021 ob 11:46 gost

      A ste videli, še na poljski cesti so si postavili koliko lahko kmetje vozijo na njive.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.