https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vlada Republike Slovenije bo obiskala Pomurje

22.11.2021 ob 11:35  

Vlada Republike Slovenije se bo v torek mudila na obisku v Pomurski regiji. Individualni obiski in srečanja ministrov in ministric so se začela že danes na različnih lokacijah po Pomurju, kjer se bodo srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. 

Premier Janez Janša bo po napovedih obiskal skupino Panvita in družbo MOL, na delovnem kosilu se bo srečal s predstavniki Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in ločeno z lendavskim županom Janezom Magyarjem. Na programu ima še obisk v soboški škofiji in srečanje s škofom Evangeličanske cerkve Leonom Novakom.

Ministri bodo obiskali večja podjetja v Pomurju, se srečali z različnimi predstavniki tako podjetij, kot zavodov, občin, nevladnih in humanitarnih organizacij in drugih pomembnih deležnikov v regiji. Se udeležili različnih razprav, omizij z župani in podjetniki.

Člani vlade se bodo skupaj sestali na delovnem posvetu v dvorcu Rakičan pri Murski Soboti in v Lendavi na javni tribuni z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2021 ob 12:25 Magyar Bacsi gost

      Prekleti fašisti!!!!

      26 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2021 ob 7:09 Ferenc gost

        Ti si tisti, ki si razbil šipo na pisarni stranke SDS? Pokveke levičarske gotovi ste...!

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2021 ob 13:02 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Tou golazen nej pistiti v Pomurje ka je glavno ka se sestanejo z Madžarami pa cerkvenimi podrepniki ostalo je se mazanje oči.

      32 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2021 ob 13:28 Prekmurje gost

      Kaj bodo iskali tukaj? NE LEVA IN NE DESNA STRAN NIMA KAJ ISKATI V PREKMURJU!! Smo delvavni narod in pomoči ni nikoli bila namenjena v to pokrajino Z zapiranjem večjih tovarn -je narod bil prisiljen oditi iz te gnile države in si poiskati delo v tujini Tisti ki delamo tukaj ,smo pa ustvarili življenje ,kot ga imamo,ampak ne s socialno pomočjo leve in desne vlade Zato apeliramo-OSTANITE TAM KJER STE!!!!Nas pa pustite pri miru

      45 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2021 ob 13:39 Karel K. gost

      Kot izgleda je glavnina obiska namenjena Madžaski manjšini, pa čeprav jih je samo 7000 od 65.000 ostalih prekmurcev in pa tajkunskemu imperijo Polanič. Torej oboji so isti in zdaj prihajajo, ker se bližajo volitve. Ko bodo imeli Prekmurje za del Slovenije in to zares, ne pa da ta del potihoma zahrbrno vročajo v roke Orbhane pa zares naj ne hodijo sem, saj to počnejo z zlonamernimi nameni. A ni Murska Sobota glavno mesto Prekmurja? Kot izgčlleda ne, saj bodo v >Lendavi imeli glavni sestanek, morda je še katera elektrarna za namene privilegiranca Matoza. Za Prekmurje ni nič naredil nihče tam o0d Vratuše, Kučana, Židana Horvata., vsi so samo veseli, da jih v Sloveniji trepljajo po ramenih, ker nas Prekmurce utišajo in naas držijo v prepričanju, da smo le dobri kmetje, nikakor pa ne vemo intelektualno ustvarjati.

      29 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2021 ob 13:51 gost

        Ka pa bodo v Soboti, če je M Sobota rdeča od SDja, pa jim je Janša kljub temu zagotovil sredstva za Dom Rakičan....pa za šole in vrtce, tej Janša da, tudi rdečim, nej kak ovi rdeči, samo v svoj žep!

        28 23 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2021 ob 15:09 jsik no gost

      kar prek meje naj spoka k orbanu

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.11.2021 ob 15:20 Xy gost

      Kaj tota golazen hodi v naše kraje? Kdo ima od njih koristi? Barabe.

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.11.2021 ob 15:21 Karel K. gost

      Leta 1990 Sobota n bila tako rdča, kot je zdaj, ko so sobočanci in Prekmurci imeli upanje v nas dejanske pomladnike, da se bo v Prekmurju nekaj spremenilo in se bo praksa katero so do tedaj v titovi Jugoslaviji prakticirali Kučan, Vanel Šiftar in Vratuša, spremenenila tako, da bo Prekmurje postal enakopraven del samosotjne Slovenije. Da je prišlo do takšne spremembe, da je Sobota postala tako rdeča je kriv prav Janša, saj je on tisti kateri je uničil ta program dejanskih pomladnikov in je pomagal, da se bivši sistem konsolidira in zato se v Prekmurju ni nič sprememnilo, še vedno nas imajo za slovensko sibirijo. Da da denar za gradnjo doma Rakučan, ni nič narobe pa za vrtce pa naj so tam funkcionarji Kučanovi ali Janševi, vendar to ni zadosti, to je le predvolilna propaganda, ne pa resno reševanje negativnega položaja Prekmurja. On bo na primer obiskal prekmurskega tajkuna Polaniča, kateri je pod sebe skopal vso prekmursko kmetijstvo, ko je s pomočjo tajkunske logike privatiziral Panonko in potem še gradbeno podjetje Pomgrad. Z duge strani pa rjovi, da se bori proti tajkunom. Ta dvoličnost Janševih in Kučanovih ubija Slovenijo in še bolj Prekmurje. Kakršnakoli je sobota, je to glavno mesto Prekmurja-Pomurja in se spodobi, da se zaključek naredi tu ne pa v posmeh slovenskemu narodu v Lendavi, da bo Janša svojemu mecenu in mentorju Orbanu dokazal, da se strinja z madžarizacijo Prekmurja. Če čoovek posluša madžarske oddaje lahko ugotovi, da madžari govorijo v imenu prekmurja-Pomurja, in zatradi tega se v tej državi nihče ne gane in ne protestira.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.11.2021 ob 15:35 gost

      KK, daj ti ustanovi stranko in veselo na volitve, zmagaj, potem pa pokaži, kako se to dela. Car boš za razliko od Kučanovih in Janševih. Kritizerstvo je jako kilavo početje. Spremeni, kar je narobe v družbi.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.11.2021 ob 15:49 GOST gost

      BEDAKI LEJVI GOLAZEN RDEČA KJE SO ŽE VSE BILI PA NIŠČE NEJ BUNO SAMO V PREKMURJI VAM NE PAŠE NARODI SO RAZLIČNI A ŽIVETI SKUPAJ NI GREH PA ČE JE HR MADŽ AVSTR NEM ITAL KOMU NE PAŠE NAJ SE SKIDA V ZANZIBAR

      11 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2021 ob 16:22 Karel K. gost

        Tako površno gldano imaš prav in se strinjam s tabo, vendar je odnos Janša-Orban takšen, da se poraja dvom v poštenost Janše do slovenskega Prelmurja, saj Orban tako zahrbtno s pomočjo Janše steguje roko po Prekmurju. Pa kako so se bunili v drugih pokrajinah z enako vsebino, saj ljudje vedo, da je to le propaganda ne pa nekaj korektnega in resničnega.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.11.2021 ob 15:55 Karel K. gost

      Apatija je najbolj kilavo početje. Jaz sem že soustanovil stranko in to prvo demokratično socialdemokratsko in mi jo je Janša s pomočjo Kučana ukradel. Kritiziranje v demokratičnih državvah ima efekt in se nekaj spremeni v sloveniji pa kjer barabe, roparji lažnivci nikoli ne odgovarjajo za svoja kriminalna do kazniva dejanja, pa je po tvoje nedopus5tno dejanje. Tako se odzivajo tusdi Janševi in Kučanovi kot si se ti odzval in se s pozicije argumenta moči posmehujejo kritikam in ljudem kateri jim kažejo ogledalo, kdo ali kaj so, da so grobarji Slovenije in slovenskega naroda. Vedo, da so si oboji uzurpirali politično in ekonomsko oblast v državi in jih nihče ne more na volitvah premagati. To je žalost za Slovenijo in tudi poguba in seveda takšni ljudje in tako razmišljajoiči kot ti, kateri si zagotovo eden od obeh. Na volitvah v Sloveniji ne moreš nič sprememniti, saj so si ti dvoji oblast leta 1990 porazdelili in rudi funkcije v državi. To, da se med seboj zmerjajo je le predstava za javnost. Že leta 1990 sem zapisal, da diktature ne more nihče sprememniti z demokratičnimi prijemi in ta trditev velja za Slovenijo tudi danes. Danes je še težje kot je bilo leta 1990, saj smo tedaj dejanski pomlandiki imeli enega političnega nasprotnika, to pa so bili Kučanovi, seveda se tedaj dejanski pomladniki nismo zavedali, da so med nami Kučanovi vrinjnci med njimi tudi Janša, kateri so že tedaj ustvarjali v korist ohranitve titoističnega sistema v samostojni Sloveniji. Bom pa ustanovil stranko, če se mi boš ti pridružil vendar z dobrimi nameni, ne pa s figo v žepu kot vrinjenec, da boš moje načrte ovajal Janševim in Kučanovim kot se je to dogajalo leta 1990. Veš bil sem blizu in vem kako se je spočela ta roparska lažniva titoisitčna dvokomponentna poliitčna elita katera je uničila Slovenijo.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2021 ob 17:32 gost

        Noben vrinjenec nisem od nikogar in nikoli ne bom. Nikomur ne odrekam pravice do kritike, tudi meni situacija ni všeč. Energijo je potrebno vlagati v stvari, ki se jih da spremeniti. Etiketiranje ljudi, da so kučanisti, janšisti, titoisti, madžaroni, fašisti ... pač ne bo prineslo napredka. Zgodovina Prekmurja je zgodba o izgubljenih priložnostih in idealih, o izseljevanju, begu izobražencev, o izkoriščanju in uničevanju naravnega okolja. Pod Madžarsko, Jugoslavijo in Slovenijo. Zato moj predlog ni zafrkantski. Oblikujte regionalno stranko, Pomurje je naše, recimo, ki ji bo mar za domače ljudi, ki bo vključevala ljudi dobre volje, neglede na vero, svetovni nazor ... S takimi se da kaj narediti. Kdo verjame v razne izme, je slep in izgubjen.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.11.2021 ob 16:00 Feri. gost

      KARE ŠTO SI NEMAM POJMA ALI GE TI POVEM KA SI EN VELIK DREK !

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.11.2021 ob 16:26 Prekmurje gost

      Tukaj se res strinjam s Kare K in nisem v stranki in tudi nočem biti. Vem ,da v Prekmurju se dogajajo temačne stvari in marsikdo tega ne vidi Kot kost so nam vrgli obnovo nekaj cest-za katere točno vemo ,da bi morali biti gotovi pred 10 leti Prihajajo po volivce,ker se jim izteka čas vladanja-vendar je problem -žal na izbiro imamo levo in desno stran-spet bo po starem. Nekateri žal tega ne vidijo ,da takšno obnašanje za eno Prekmurje v Sloveniji ni enakopravno v primerjavi z ostalimi regijami-po domače -vržejo ti kost ,da boš sit in vse teče po starem. Takšen je narod v Prekmurju-žal skromen in to nas ubija Potem pa bo kvazi ELITA hodila po tem grüntu-MARŠ-e to je naše Prekmurje in tukaj bi bilo potrebno marsikaj spremeniti

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.11.2021 ob 17:38 Karel K. gost

      Kritika obstoječega stanja ni takoj ekstremno dejanje kot je revolucija ali odcepitev. Kritika pomeni rešitev problema v obstoječem stanju. Kot izgleda je za nekatere kritika katastrofa in nedopustno razmišljanje. Takšni boste morali iti nazaj v titoizem ali na Dedinje ali v Belorusijo ali v Severno Korejo. Moramo dosečti, da bo prekmurje končno postalo sestavni enakopraven del Slovenije, ne pa samo nek lepotni privesek kjer živijo nesposobni ljudje hlapci in podobno. Tako se je začelo leta 1945, ko so Prekmurci po Sloveniji odhajali s trebuhom za kruhom in so opravljali težaška zidarska, železarska, rudarska, kelnarska dela. Da smo takšni so krivi politiki iz Prekmurja kateri so bili zadovoljni da so jih tam v Ljubljani postavljali na funkcije, niso pa poskrbeli za to, da bi se Prekmurje enakopravno razvijalo z ostalim delom Slovenije. Prekmurci smo se sicer pozneje, ko so bile meje odprte znašli in smo šli na delo v tujino, vendar to nič ne pomaga pri razvoju pokrajine, to le služi preživetju in gradnji hiš, ne pa razvoju znanja in industrije. Zdaj so ti roparji Prekmurja celo Goriško naredili za lovski rezervat in mokrišča pa sejanje stere trave, da bodo ljubljančani prihajali nabirat gobe kostanje, streljat divjad....Namesto, da bi tudi goričkemu območju ponudili razvoj in obstoj naseljenosti. To je zares barabija kar počne ta slovenska oblast s Prekmurjem. Pa tudi ravensko ni drugačno, saj jih imajo za kmete a velotno območje le pomeni za Evropske pojume le ena mala njiva in v primerjavi z drugimi deli po Sloveniji so tam še večje njivske površine. Vendar le nas Prekmurce futrajo s kmetijstvom in nas imajo za kmete.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.11.2021 ob 17:46 Karel K. gost

      Na žalost na volitvah ki so pred nami ne bomo nič spremenili zato se tudi teh volitev ni koristno udeležiti. Spet bodo le na listah s strani Janševih ali Kučanovih vzgojeni pravoverni kadri. Ti so tako močni, da neka stranka o Prekmurju ne more preeživeti. Poimenovanje ali etiketiranje nekoga s tistim kar je je vedno bilo in bo. To je tudi politični in verski ttrend iz davnine, da se na ta način ljudi deli in prepoznava. Seveda bi bilo dobro enoumje vendar so te stopnje družbenega razvoja še nismo prišli, to bo idealna družba, ko bodo ljudje vsi živeli v izobilju.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.11.2021 ob 17:58 gost

      Ja, g. Kozic, kar ste napisali, absolutno drži. Kaj pa zdaj? Za nazaj se ne da nič spremeniti. Samo pričakovati pomoč od drugod je premalo. Pa tudi tista pomoč, ki je bila posredovana, je končala v privatnih žepih. Tudi prekmurskih, ker morala, žal, ni vrednota naše politične elite. Pogrešam mlade, njihovo energijo, ideje. Zakaj so zadovoljni z minimalci v avstrijskih in nemških obratih, zakaj se vdajajo životarjenju? Slišal sem mlade reči: Volil bom Levico, ker bo dvignila minimalna in socialno pomoč. Katastrofa.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2021 ob 19:54 Karel K. gost

        Strinjam se z vami, Za nazaj se ne more nič spremeniti, lahko pa se z pomočjo malo oblaži ta preteklost, da bi hitreje napredovali v bodoče. Mladi v tujini morda res delajo za minimalca vendar so pogoji dela boljši od teh v Sloveniji, nihče jih ne utruja z poliitčno in tudi versko pripadnostjo, minimalec pa je višji kot v Sloveniji plača strokovnjaka kateri ni del privilegirane kaste. Če je mladi res dober v znanju in uspewšen, do bi enako plačilo kot domačin, to vam zagotavljam iz lastnih družinskih izkušenj. Zavožena je slovenska politika v celoti zato ne pomaga, če se rešimo teh dvojnih politikantov le v Prekmurju, moramo se jih rešiti po celi držaavi. Najhujši populisti pa so ti takoimenovani Levica kateri bi slovenski narod prisilili, da bi živeli na minimalcih in od socialne pomoči, skratka se ravnajo po tistem, kar je Moša Pijade zapisal tam pred skoraj 78. leti ko je zapisal, da je potrebno narod narediti za reveže, da bo postal poslušen in revolucionar.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.11.2021 ob 18:18 gost

      Pravijo da je Prekmurje zaostalo!!!!!!!!Pa je!!!!Saj pa tukaj trenutno prebivajo največji debili ki so na zemeljski obli!!!Vsi skupaj nimate inteligence za šilček normale!!!! Golazen ki pretežno laja iz levojajega pola je totalno obsedena z neumnostjo ki je nobeden normalen človek ne more razvozlati!!! Zato golazen spakuj se v tri pičke materne in krepaj čimprej da bo zavladal mir ,da bomo ljudje ki nas je vseskozi manj lahko v miru živeli!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.11.2021 ob 18:30 gost

      Vele vodja eden in edini,,,, Januš grozni,,, pride pogledat kao kurijo drek v bioplinarnaj kere je prodal Madžarom. Iz keri smrdi do Maribora koe drek kuri. Pa če je še kaj za prodati.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.11.2021 ob 18:33 gost

      Prekmurje republika in vsi hlapci janusovi iz Prekmurja. Gremo Prekmurje takih drekov niti preko Mure nebismeli pustiti. Gnoj naj ostane tam kamor spada in to n Prekmurje.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.11.2021 ob 4:20 Aljoša ~ Leši gost

      A tak torej"Radenko, Toplice, Muro, ... So nam oüdali zaj pa de šol na Madžarski Mol potpisat ka je gnoj. Te pa se še pri cerkvi stavi ka se boügi zahvali in s povej, ka ni resnice v deželi tejj!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      23.11.2021 ob 5:28 Aljoša ~ Leši gost

      Pa špijunaže mislii [špijunirajo nas v glave]. Pa slovenski mediji{O Tem se javno~v medijih ne govori~ne piše,!!! Ja ja taka je naša RESNICA. Zaj pa svobodno GUČI

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      23.11.2021 ob 5:49 Aljoša ~ Leši gost

      Svoboda govora ~ baje, svoboda~spijunaža misli to pa Že!!! Novi svet

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2021 ob 6:09 MS420 gost

        Zdaj de se pa vidlo keri Prekmurci se njemi v rit vlecejo,dugo de mogel na bleki lezati,da do volitve ka do njemu zrijti lezilu.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      23.11.2021 ob 7:36 gost

      Barikade postaviti na mostovih čez Muro in braniti Prekmurje pred domobransko golaznijo.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      23.11.2021 ob 8:25 gost

      Kako jih ni sram okoli hoditi ministri keri kradejo, lažejo ne plačujejo davkov. Od Slovencev pa zahtevajo da so vzorni državljani. Celi svet se nam smeji pa ne morejo verjeti kam so Slovenije pripeljali. Z spoštovanja vredne države v prvi polovici evropske unije smo padli na zadnje mesto nespoštovanje države. V parlamentu pa se bolni poslanci desnega pola ploskajo tem bolnim lažnivcem, kradljivcem, nesposobni debilom z blagoslovom vele debila Janeza Janše.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      23.11.2021 ob 9:12 Ela gost

      Pridejo gledat če imamo še kaj vrednega za prodajo. Itak so nas že skoraj do konca na rob revščine spravili sploh pa nas prekmurce. Naj rajši plače dajo da bomo normalno živeli. Pa še dosti bi lahko naštevali, ampak me bo samo glava bolela.....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      01.02.2022 ob 16:17 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.