https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Smučišča po Sloveniji se odpirajo ta vikend

03.12.2021 ob 12:30  

Slovenski smučarski centri so po zaslugi nizkih temperatur in snežnih padavin v zadnjih dneh, pripravljeni na začetek sezone. Vrata za smučarje že v petek odpirajo na Rogli, Krvavcu, Kopah in Voglu, v soboto na Golteh in Kaninu, na Pohorju pa za zdaj odprtje načrtujejo naslednji konec tedna. 

Rogla odpira svoja vrata za smuko že v petek na voljo vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa ter štirisedežnica Planja. Kot je za STA povedala direktorica Uniturja Barbara Soršak, je konec minulega tedna pri njih zapadlo 40 centimetrov naravnega snega, ugodne pa so bile tudi razmere za tehnično zasneževanje. Glede na omejitve letos ne načrtujejo večjih dogodkov, povezanih z odprtjem sezone, smučarjem pa bodo od sobote na voljo tudi tekaške proge. 

"Predprodaja smučarskih kart je opazno slabša kot v časih pred covidom, je pa boljša kot lani, saj so smučarji za svoj nakup v večini primerov porabili letošnji novi turistični bon," je povedala Barbara Trebušak iz marketinga in dodala, da se je redna prodaja smučarskih vozovnic za Krvavec že začela. Cene vozovnic se bodo nekoliko zvišale, saj so zrasle tudi cene energentov.

Na Voglu je zapadlo že 90 centimetrov snega, zato so se prav tako že pripravili na začetek sezone. Upajo, da to zimo zapiranja smučarskih centrov ne bo. Ker so odvisni od naravnega snega, se nadejajo, da ne bo odjuge ter da bo padel še dodaten sneg in se obdržal vso zimo. 

Sezono bodo tudi na največjem koroškem smučišču na Kopah odprli v petek z obratovanjem prog Pungart in Sedlo. Predvidevajo, da bodo do sredine decembra pripravljene tudi vse ostale proge, vključno z najdaljšo Kaštivnik, ki letos smučarje pričakuje razširjena.

Na slovenskem visokogorskem smučišču Kanin imajo že skoraj meter in pol snega, odprtje pa načrtujejo konec tedna. Obiskovalcem bodo na novo ponudili vodeno turno smučanje. "Kanin je idealen za turne smučarje, povpraševanje po tovrstnem smučanju je, tako da smo se odločili, da bi izvajali in ponujali tudi te programe," je povedala direktorica Manuela Božič Badalič in dodala, da je bila predprodaja kart zaradi razmer slaba, sicer pa so cene dvignili za pet do deset odstotkov.

V Kranjski Gori točnega začetka obratovanja žičniških naprav še niso napovedali, vsekakor pa bo to v začetku decembra. Cene dnevnih in večdnevnih vozovnic so zvišali za okoli pet odstotkov, medtem ko so cene sezonskih vozovnic ostale nespremenjene. Predprodajo smučarskih vozovnic so končali z zadnjim dnem novembra, je pa bila pri njih nekoliko boljša kot lani, na kar so vplivali zlasti boni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.