https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Društvo starodobnikov in ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci

08.11.2021 ob 13:00  

Dimek je društvo starodobnikov in ljubiteljev starih koles iz občine Beltinci. Znani so po tradicionalnih rally-ih s starodobnimi kolesi ter z razstavami starodobnih koles. 


Začetek "Dimekov" sega v leto 2000, ko se je 18 članov zbralo na prvem občnem zboru. V začetku naslednjega leta so izdali sklep o registraciji društva. Od takrat društvo aktivno deluje. Desetletje pozneje se je število članov društva povečano na več kot 80, ki pokrivajo širšo pomursko okolico. Aktivnosti društva in rally-ji so začeli botrovati k vse večji prepoznavnosti po širni Sloveniji. 

Društvo je po ustanovitvi razmišljalo, kako bi njihove ideje in poslanstvo promovirali v širšo okolico. Zgledovali so se po veteranih - avto moto klubih in tudi sami so sprejeli zamisel, da organizirajo rally in tako povabijo vse ljubitelje in lastnike starih koles. Do rally ideje so člani društva prišli po vožnji s starim kolesom po vaseh Beltinci - Bratonci - Dokležovje - Ižakovci - Beltinci. Do današnjega dne je bilo izvedenih že 17 rally-jev. Vsako leto organizatorji društva nekoliko drugačno progo.

Društvo skoraj vsako leto organizira tudi razstave starodobnih koles, kjer si je mogoče ogledati obsežno zbirko starodobnikov v prostorih beltinskega grada.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.