https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Horváth opozoril na prikrajšanost prebivalcev, ki so oddaljeni od zdravstvenih centrov

24.02.2021 ob 0:00  

Narodnostni poslanec Ferenc Horváth je na 62. izredni seji, kjer so Janeza Poklukarja potrdili kot ministra za zdravje, opozoril na pravico bolnikov do reševalnega prevoza do oddaljenih bolnišnic.

»Ta zadeva se vleče že kar nekaj časa. Pričakujemo, da bo Ministrstvo za zdravje končno uslišalo prošnje pomurskih in drugih bolnikov in se bo ta pravica jasno zapisala v zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju,« je dejal Horváth.

Opozoril je, da so s sedanjo zakonodajo tisti, ki živijo na podeželju, oddaljeni od zdravstvenih centrov, prikrajšani, zato mnogim predvsem starejšim ni omogočena primerna zdravstvena oskrba, kar po njegovem mnenju v 21. stoletju v Sloveniji ne bi smeli dovoliti.

Ob tem je izpostavil tudi, da si v narodnih skupnostih si prizadevajo, da pripadniki avtohtone italijanske in madžarske narodne skupnosti pri uveljavljanju vseh zdravstvenih storitev v zdravstvenih ustanovah lahko uporabljali svoj jezik. V to bi bile vključene bolnišnice na območju, v katerih živita avtohtoni narodni skupnosti, kakor tudi bolnišnice izven narodnostno mešanega območja, kamor prebivalci narodnostno mešanega ozemlja gravitirajo, kot je na primer Splošna bolnišnica Murska Sobota.

»Pri tem pričakujemo podporo ministra, da bo pripadnikom obeh avtohtonih narodnih skupnosti ta pravica, ki je z ustavo dana, tudi zagotovljena,« je dejal Horváth.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.