https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poroke po novem mogoče tudi na praznične sobote

11.12.2021 ob 18:00  

V Sloveniji bo od 16. decembra sklepanje zakonske zveze mogoče tudi na sobote, ki so praznične, ali dela prosti dnevi. To omogoča sprememba pravilnika o sklepanju zakonske zveze in ponovitvi slovesnosti ob jubileju sklenitve zakonske zveze, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Sklenitev zakonske zveze bo tako letos mogoča na božič, 25. decembra. V letu 2022 bo mogoče zakonsko zvezo skleniti na novoletni dan 1. januarja in dan državnosti 25. junija. Zakonska zveza se v Sloveniji še vedno ne sklepa na z zakonom določene praznike, ki so dela prosti dnevi, in na druge, z zakonom določene dela proste dneve, če to niso sobote.

Z upravnih enot so za STA sporočili, da do petka niso zaznali velikega zanimanja za sklenitev zakonske zveze na božič. Na upravni enoti Maribor so prejeli eno prošnjo, ki so ji ugodili, na upravni enoti Kranj pa do petka niso prejeli nobene prošnje.

Sobota je sicer dan, ko se v Sloveniji sklene največ zakonskih zvez.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2021 ob 19:50 gost

      Koji bedak pa se v teh sivih temačnih časih razmišlja o poroki.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2021 ob 17:25 gost

      NO . saj za poroko morata biti dva sposobna z ljubeznijo prevzeta človeka ki imata svoje cilje in vizijo življenja v dvoje! Bedak ki razmišlja temačno ,pa se po naših zakonih niti poročiti ne more!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:23 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.