https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Borut Pahor na slovesnosti 4. festivala juda za vse Jože Škraba

Murska Sobota, 11.12.2021 ob 16:30  

V soboto, 11. decembra, je v dvorani OŠ I v Murski Soboti potekal 4. festival juda za vse Jože Škraba.


V okviru festivala se je odvijala 1. slovenska judo liga, odprto državno prvenstvo inkluzivnega juda in odprto državno prvenstvo veteranov. Na otvoritveni slovesnosti je bil slavnostni govorec predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Na slovesnosti je nekaj besed spregovoril župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki je omenil, da je tudi sam obiskoval ure juda pri Jožetu Škrabi, kot soorganizator dogodka občina Beltinci je nekaj besed spregovoril tudi župan Marko Virag in je v svojem nagovoru poudaril pomembne življenjske vrline: medsebojno sodelovanje, zaupanje in spoštovanje različnost, drugačnosti, ki v sedanjem času primanjkujejo ter je takšen dogodek pomemben za usmerjanje družbe v pravo smer. Celotno občinstvo je nagovoril tudi Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Slovesno dogajanje je povezovala Marko Banda, ki je zaigrala v ritmih prekmurske glasbe.

Kot glavni slovesni govorec predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je spregovoril o druženju ljudi, da je v današnjem času zaradi epidemije pravi privilegij. Izpostavil je pionirsko vlogo Judo zveze v športu v Sloveniji ter dogodek. Vsem prisotnim tekmovalcem je zaželel veliko uspeha ter jih je nagovoril z spodbudnimi besedami.

Slovenski judo klubi že 25 let poleg vadbe večinske vključene populacije vseh starostnih in socialnih kategorij in vrhunskih tekmovalnih rezultatov skrbijo za otroke s motnjami avtističnega spektra, za žrtve raznoraznih zlorab, ki jih s pomočjo juda ponovno vračajo v življenje. V klubih vadijo osebe s cerebralno paralizo, osebe z Downovim sindromom, intelektualno in telesno ovirani, razvili pa so tudi program vadbe za osebe s težavami v duševnem zdravju, kar je zagotovo evropski unikum. Kmalu bo v slovenskih klubih ali v dnevnih centrih za starostnike po Sloveniji organizirana tudi rekreativna vadba juda za njih.

Mreža slovenskih judo klubov na celotnem teritoriju Slovenije deluje kot izjemno pomemben socialno-izobraževalni, vzgojno-humanitarni in športni sistem, ki z vsakodnevno organizirano vadbo juda slovenski družbi prispeva poleg vrhunskih tekmovalnih odličij nemerljivo socialno korist.
 
V Judo zvezi Slovenije judo klubi organizirajo vadbo juda v javnih športnih objektih pa tudi v specializiranih institucijah, ki so namenjene ranljivim skupinam. Vsi ljudje, ki jih vključimo v vadbo juda, so polnopravni člani skupnosti/kluba/JZS z enakimi pravicami in dolžnostmi. Dosledno se izogibajo vsakemu nepotrebnemu označevanju vadečih in vsaki diskriminaciji ljudi!


Obstaja samo ena (mehka) pot, ki daje tak rezultat in tako gradi našo organizacijo in skupnost. To je pot spoštovanja, vključevanja in usklajenega skupnega delovanja. To je pot/način osebnega za korist sočloveka in skupnosti.
 
Judo zveza Slovenije je vodilna slovenska inkluzivna nacionalna športna organizacija, prireditev v Murski Soboti pa je osrednji nacionalni inkluzivni športni dogodek.


Z 4. izvedbo Festivala juda Jože Škraba v Murski Soboti organizatorji zasledujejo več ciljev katerih učinki trajnostno pozitivno (vključujoče  in povezovalno) delujejo v JZS in njenih klubih, v domačem in tujem okolju, povsod dvigajo ugled slovenskega juda in ga široko mrežijo v skupnostih.


Judo zveza Slovenije z regijsko organizacijo Festivala juda za vse Jože Škraba, pospešuje in promovira vključevanje vseh skupin prebivalstva v vadbo juda.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2021 ob 18:29 123 gost

      Kak ga nej sram, ka ščiti Janšo ,v Pomurju je samo zato ka se šenki najej

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2021 ob 19:39 Štef gost

        Samo Pahor ne daje sendviče ka težko preživi z svojimi dohodki,Janši je lažje ka drugi kradejo za njega

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2021 ob 11:11 gost

      Z vsem spoštovanjem do drugačnih ampak na sliki 26 in 27 Pahorja ne ločiš od ostalih na sliki.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.12.2021 ob 14:24 gost

      Ga Muc ga je tidi bil pozvani ka se ga je pogučal z Pahorom

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.