https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lani se je v soboški porodnišnici rodilo 750 otrok, petkrat dvojčki

Murska Sobota, 10.01.2022 ob 6:00  

V soboški bolnišnici se je v lanskem letu rodilo 769 otrok, od tega 384 deklic in 385 dečkov, kar je več kot leto prej. Petkrat sta se rodila dvojčka. 

Leta 2020 so imeli 745 porodov, rodilo se je 386 dečkov in 361 deklic, dvojčka pa sta prijokala na svet dvakrat. V letu 2019 so dobili dvojčka petkrat, imeli so 807 porodov, od tega 413 deklic, 399 dečkov. Leta 2018 je bilo 842 porodov, 459 dečkov, 395 deklic, leta 2017 pa 935 porodov, od tega 510 dečkov in 431 deklic. 

Konec lanskega leta so v bolnišnici izdali knjižico za mlade mamice in očete z najpomembnejšimi nasveti in informacijami o ginekološko-porodniškem oddelku, ambulantah in porodnem bloku.

Z novim koronavirusom okuženih porodnic je bilo lani sedem, obravnavali pa so tudi tri s sumom na okužbo. Za vse obiskovalce ambulantnih dejavnosti in spremljevalce je pri porodu obvezen pogoj PCT, pri čemer je veljavnost hitrega antigenskega testa 24 ur in testa PCR 48 ur. Navedeno ne velja za napotitve s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro.

Letošnje leto bo v pomurski bolnišnici v znamenju velikih naložb, kmalu bodo začeli prenavljati dializni center, kar bo stalo nekaj manj kot tri milijone evrov, prenovili bodo ambulante in interni oddelek za 2,5 milijona evrov. V ponedeljek bodo odprli ponudbe za gradnjo nadstreška nad internim oddelkom v vrednosti 70.000 evrov, pravkar pa oddajajo javno naročilo za gradnjo oziroma spremembo nekdanjega ginekološkega-porodniškega oddelka v negovalno bolnišnico. Ta projekt bo vreden okoli devet milijonov evrov, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2022 ob 17:28 gost

      Dobru ka Janez Janša nema dvojčkov. Kij bog bi pa z njima ladal.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.