https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Potrdili drugi rebalans z manj prihodki in odhodki

05.11.2021 ob 0:00  

Občinski svet Občine Turnišče se je v četrtek, 4. novembra, sestal na 20. redni seji, kjer so med drugim soglasno potrdili rebalans proračuna Občine Turnišče za leto 2021.

Proračun Občine Turnišče za leto 2021 je bil sprejet na 15. redni seji v januarju 2021, meseca junija pa je občinski svet na 18. redni seji sprejel prvi rebalans. Ta je predvideval skupne prihodke v višini 2.969.991,37 evra in skupne odhodke v višini 3.434.517,13 evra.

Ker so v času izvajanja proračuna nastopile okoliščine, ki so povzročile, da je treba proračun in rebalans proračuna prilagoditi, je Občina pristopila k pripravi drugega rebalansa.

Drugi rebalans predvideva 2.944.921,37 evra skupnih prihodkov in 3.409.447,37 skupnih odhodkov. Nastala razlika med prihodki in odhodki (proračunski primanjkljaj) se pokrije iz pozitivnega stanja na računu Občine na dan 31.12.2020 v višini 464.526,00 evra.

Skupni prihodki se z rebalansom tako zmanjšajo za 25.070 evrov. Določeni prihodki proračuna se bodo povečali zaradi povečanja prilivov med letom. Zmanjšale pa se bodo postavke na prihodkovni strani zaradi vračila davka na dediščine in darila ter davka za odmero nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč (NUSZ).

Tako kot prihodki se tudi odhodki zmanjšajo za 25.070 evrov. Potrebna je bila uskladitev načrtovanih odhodkov in izdatkov proračuna. V proračun pa so bile vključene tudi nove obveznosti.

Vključuje se nova proračunska postavka »Izgradnja ceste v stanovanjskem naselju Pasike«. Občina je z investitorjem sklenila pogodbo o opremljanju namesto plačila komunalnega prispevka. Investitor bo v celoti in brez povračila kril stroške vgradnje materialov, občina pa le te dobavi in naroči. Dogovor za občino predstavlja prihranek.

Zaradi sprememb, ki so nastale se novelira tudi Načrt razvojnih programov. Dopolnili pa so tudi Letni načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Turnišče za leto 2021, o čemer so na seji prav tako glasovali in ga soglasno potrdili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:22 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.