https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začela so se dela na Ulici arhitekta Novaka

Murska Sobota, 13.01.2022 ob 13:00  

V torek, 12. januarja, so začeli z deli na Ulici arhitekta Novaka v Murski Soboti.


"Najprej bodo odstranili stara drevesa, ki jih bodo po zaključenih gradbenih delih nadomestili z mladimi drevesi. Celovita obnova Ulice arhitekta Novaka se izvaja v sklopu projekta Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza in bo sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za ukrepe trajnostne mobilnosti.

Investicija, katere cilj je vzpostavitev kakovostnih kolesarskih povezav v Mestni občini Murska Sobota ter celovita obnova ulice, bo zajemala celovito prenovo prometnih površin na odseku med Slovensko in Gregorčičevo ulico, kjer bo v okviru nadaljnjega projekta urejeno tudi krožišče.

Ulica arhitekta Novaka bo v celoti asfaltirana in ostaja dvosmerna, novost bo kolesarski pas v obe smeri na cestišču ter vzporedno parkiranje na ulici. Z izvedbo del bo urejeno tudi vmesno križišče s Cvetkovo ulico in predvidenim vhodom na območje novega trgovskega centra (na območju nekdanjega Potrošnika). Dograjen bo tudi manjkajoči odsek pločnika na Cvetkovi ulici, prenovljeno bo vodovodno omrežje in javna razsvetljava. V ulici bo po zaključku del zasajen nov drevored na južni strani (ob parkirišču novega trgovskega centra) ter mlada drevesa na severni strani (ob stavbi Policije).

Celotna investicija obnove Ulice arhitekta Novaka znaša 339.147,71 evra. Celotni projekt CTN »Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza« znaša 1,3 milijona evra in ga v višini 707.102 evra sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. V sklopu projekta je bila leta 2021 dokončana celovita ureditev Kroške ulice.

Ulica bo v času gradnje pretežno odprta za promet z določenimi omejitvami. Dokončanje del je predvideno v mesecu aprilu," sporočajo iz murskosoboške občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2022 ob 13:59 gost

      V sobuti ste lejku radi ka mate tako odgovornega in kreativnega župana. Večina občin samo drejmle in si denar od občanov delij med sabo na občini zaposlenimi. Ti dvej lati niso naredili nič od nič.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2022 ob 14:22 gost

      Ja maš prav eni župani samo na sebi delaju ker si pridno nabirajo kilograme. Zdaj su si pa mogli kupiti velike avteke ka su v male kere su pred funkcijo župana meli več nemreju notri. Seveda Velka funkcija veliki avtu veliki vamp itd.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.01.2022 ob 15:01 gost gost

      NATE SE ŠE SLIKALI PENEZI PA IZ EVROPE NAROD PA HVALI KA SE DELA BAR TABLO SKRIJTE IDU VOLITVE K COJ STADION VRED ZAMITE KA NADE SRAMOTA ĆI MO PA V EVROPI

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:27 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.