https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na pomurskih cestah poslabšalo

01.02.2022 ob 6:05  

V obdobju od leta 2013 do 2021 je v prometnih nesrečah na cestah v Pomurju umrlo 49 udeležencev in sicer 5 kolesarjev, 10 pešcev, 9 potnikov, 7 voznikov motornih koles, 15 voznikov osebnih avtomobilov, 2 voznika mopeda in 1 voznik tovornega vozila.

V letu 2021 je bilo na območju PU Murska Sobota obravnavanih za 22,4 odstotka več prometnih nesreč kot v letu 2020, in sicer 847 (leta 2020 ji je bilo 692). V prometnih nesrečah je 9 (6) udeležencev izgubilo življenje, 36 (34) jih je bilo hudo in 317 (228) lahko telesno poškodovanih.

Poslabšanje varnosti udeležencev v prometnih nesrečah je bila zaznana v kategoriji kolesarji. Ti so bili udeleženi v 82 (68) prometnih nesrečah, od tega so jih kolesarji sami povzročili 54 (40). V enem primeru je kolesar umrl (leta 2020 dva), v 6 (9) primerih so bili hudo telesno poškodovani.

Še posebej v letu 2021 izstopa najbolj ogrožena kategorija udeležencev v cestnem prometu - pešci. V 16 prometnih nesrečah jih je 5 umrlo, 5 je bilo hudo in 5 lahko telesno poškodovanih.

Še vedno pa se na pomurskih cestah vsaka peta prometna nesreča zgodi zaradi neprilagojene hitrosti, v vsaki osmi pa je prisoten alkohol. V povprečju je vsak 35 odrejeni preizkus alkoholiziranosti, pozitiven.

V Policiji si prizadevajo, da bi s svojim delom, tj. stalnim in kontinuiranim nadzorom izboljšali varnost cestnega prometa. Zato bodo v prihodnjih dneh še bolj okrepili svojo prisotnost v prometu. Ob vseh že načrtovanih aktivnostih bodo tako policisti ob rednem delu povečali nadzor cestnega prometa, ki bo usmerjen v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta denimo prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola.

Policisti ponovno pozivajo vse udeležence v cestnem prometu vozite previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, uporabljajte varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite trezni. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah.

Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:58 gost

      Kao lahko objavljate te vulgaren komentarje. Vse ostalo pa brišete. Ko ljudje svoje mnenje povejo. Kajti živimo v pravni državi in demokratični. Ali kje prosim za odgovor. Če jaz napišem da je Horvat lažnivec je to moje mnenje kero je bilo večkrat dokazano. Če jaz povem da je vlada skorumpirana lažniva itd je dokazano in to tudi večkrat. Pa to ne samo doma ampak tudi v Evropi in svetu.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2022 ob 15:47 kilonja gost

        Veš debeli, boljše kot če se s svojimi lažnjivimi komentarji ubadaš in da se ti svet vrti okoli Janše, Horvata in Mahniča, bi si raje privoščil kaj od tistega oglasa zgoraj ki te moti. Veš, to ni zdravo da samo o moških razmišljaš dneve in noči in to o tistih ki jih sploh ne maraš :) . Kako pa je Đoković kaj zaključil turnir v Avstraliji ?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2022 ob 6:05 Norc gost

        Če maš probleme z Horvatom njemu pravi.Če ti vlada ne paše Idi v Ljubljano ziher do veseli tvojih nasvetov.Ne nucas komentirati tu stalno pa se pameten delati. Ka tej ne čitajo pomurca.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.02.2022 ob 7:56 gost

      Maratonci tečejo zadnji krog. Po tem ne bodo več nikoli tekli.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.