https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše, škode za okrog 10 tisoč evrov

11.02.2022 ob 7:00  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi, tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in požar.


S področja kriminalitete so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe obravnavali tujca, kateri je uporabljan ponarejen kartonček o tehničnem pregledu vozila. Lendavski policisti so obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu Mol Pince, radgonski pa zatajitev.

V Veliki Polani je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše v kateri se je nahajala peč na drva. S požarom je nastalo okrog 10.000 evrov škode.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na pomurskih cestah poslabšalo, saj je bilo obravnavanih več prometnih nesreč kot v letu 2020, prav tako pa so bile posledice nesreč hujše. Tudi v letošnjem letu je trend prometnih nesreč v povečanju. Zaradi splošno zaostrene prometne situacije so policisti ob rednem delu še povečali nadzor cestnega prometa. Usmerjen je v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola. Vse udeležence pozivamo: v promet se vselej podajajte odgovorno, spoštujte cestnoprometne predpise, poskrbite za svojo varnost in pazite na šibkejše udeležence cestnega prometa.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju celotne policijske uprave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.