https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaradi del od jutri popolna zapora ceste na relaciji Polana – Markišavci

20.02.2022 ob 13:40  

Od ponedeljka, 21. februarja 2022 bo vzpostavljena popolna zapora občinske ceste na relaciji Polana – Markišavci.

Cesta bo zaprta zaradi celostne rekonstrukcije ceste. Popolna zapora občinske ceste bo vzpostavljena do predvidoma 19. junija 2022.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po občinski cesti Polana – Gorica in po državni cesti odsek Murska Sobota – Skakovci skozi naselje Markišavci. Prav tako bo v času popolne zapore omogočen dostop lastnikom do kmetijskih zemljišč.

Predvidena je obnova in razširitev lokalne ceste Markišavci – Polana, na odseku od mostu čez potok Grubo do naselja Polana (do križišča s cesto Polana – Gorica), v skupni dolžini 1.100 m. Vrednost investicije znaša 338.357,63 EUR.

Ureditev ceste je sicer del večletnega projekta v sklopu katerega se bo celostno obnovila cesta od naselja Polana do naselja Markišavci in naprej do naselja Nemčavci ter v nadaljevanju do križišča z državno cesto M. Sobota – Martjanci.

V sklopu projekta sta v letih 2017 in 2018 že bila razširjena in obnovljena mostova čez Puconski potok in potok Grubo, v letu 2018 pa je bil izveden odsek od naselja Markišavci do naselja Nemčavci (do kapele).

V naslednjih dveh letih se načrtuje še razširitev in obnova ceste na odseku od R3-715, v naselju Markišavci do mostov čez Puconski potok in Grubo (izvzet je krajši že rekonstruiran odsek križanja z železniško progo) ter odsek od naselja Nemčavci do R2-232 (Obi). Vrednost celotnega projekta je ocenjena na okoli 1,150.000 evrov.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2022 ob 16:07 en gost

      4 mesece do nucali za razširitev 1,1km ceste??? Pa ka je to za zapravljanja davkoplačevalskega denarja??? To je ravna cesta na ravnici, brez večjih ovinkov in posebnosti. To bi se moglo narediti v enon meseci!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2022 ob 8:09 gost gost

      PRI RIJTI ZAČNEJO NAMESTO MERKUR MARKIŠAVCI POLANA ALI OBRATNO ITAK TRBEJ CEJLO ZRIHTATI PO FALATAJ ENKRAT PA SAMO KONEC

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.