https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: V Italiji nas bo zastopala skupina LPS

19.02.2022 ob 22:00  

Danes smo Slovenci izbrali predstavnika, ki nas bo maja zastopal na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije v italijanskem Torinu. Zmagala je skupina LPS (Last Pizza Slice) s skladbo Disko.

Letošnji izbor Ema je potekal v treh delih - dvema predizboroma 5. in 12. februarja danes je danes sledil finale. Na vsakem predizboru je nastopilo po osem uveljavljenih glasbenikov in po dva zmagovalca Eme freš. Iz vsakega predizbora se je v finalni izbor uvrstilo šest skladb - tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije.

 V finalnem izboru se je tako predstavilo 12 izvajalcev. Poleg zmagovalne skladbe so nastopili še Anabel s pesmijo »Tendency«, Stela Sofia s »Tu in zdaj«, Manouche s skladbo »Si sama?«, Leya Leanne s pesmijo »Naked«, BQL s skladbo »Maj«, Gušti feat. Leyre s pesmijo »Nova romantika«, July Jones s pesmijo »Girls can do anything«, David Amaro s pesmijo »Še vedno si lepa«, Hauptman s skladbo »Sledim«, Luma s pesmijo »All in«, Batista Cadillac pa s pesmijo »Mim pravil«.

Zmagovalna skladba je bila letos določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja žirij v razmerju 50:50. Točkovanje je letos opravilo pet petčlanskih žirij: žirija glasbenih izvajalcev, žirija glasbenih ustvarjalcev in producentov, radijska žirija, televizijska žirija in žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke.

Žirija je največ točk namenila skupini Batista Cadillac, in sicer 50. 43 točk je žirija namenila skupini LPS ter 33 točk duetu Luma. Glasovalci pa so največ glasov namenili skupini LPS, drugi so bili BQL, tretji pa Batista Cadillac.

Foto: RTV Slovenija/ Adrian Pregelj 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2022 ob 6:31 gost gost

      PA KOGA STE POSLALI BOLE KA NE GREJO KUHINJA VSAKO LETO BOLE ČI IDE MIŠO BREZ NATEČAJA BI VEČ DOSEGNO SAMO NEJ ON JE IZ ZABAČENOG PREKMURJA BANDA

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2022 ob 8:14 je pač treba gost

      Je treba iti tako kot marsikam drugam. Peti pa ravno ne vemo več in bolje kot na treh tonih. Pa nič zato, da bo le zabava. Bolje Evrosong kot Ukrajina.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2022 ob 8:27 gost

      Kilonja, to je ta tvoja kvalitetna slovenska glasba???????????? ZA BRUHAT. Tega še krave ne morejo poslušat, ne da bi to ljudje poslušali. ŽIVELA HRVAŠKA GLASBA. PA BOSANKA, SRBSKA.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2022 ob 8:54 kilonja gost

        ŽIVELA HRVAŠKA GLASBA. PA BOSANKA, SRBSKA....in to bi naj bila kvalitetna glasba ? Debeli, ti gledaš na glasbo jugonostalgično ko si poslušal to kar so ti servirali in vsi vemo da si ostal z umom in s kulturo v Jugoslaviji. Ne smeši s z jugovićko glasbo ker si imel predstavnika na tem nivoju in sicer Amara ki je bil zadnji če se ne motim , ampak če bi Amaro pel to balkansko cmerajočo homo balado v srpskem jeziku bi se vam tolplim balkancem dvignili mali tiči in bi že klicarili za njega . Štekaš ? Tebi je hrvatsko, bosansko in srpsko sranje dobro samo zaradi vam kmetekom ljubega jezika, slovenska glasba je v večini za balkanske kmeteke prezahtevna in preveč osebna ker vas nagovarja v domačem jeziku . Pretežko je to za tebe, idi pleši žikino kolo, sosed naj vžge traktor pa se objeti sučite okoli traktorja na njegovo muziko .

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2022 ob 18:54 AAAAAAAAAAAAA gost

        Človek pa ka je s teuf naroube ge na svetovni lestvici je kera pesem tej ka si jih naštel bosanska, hrvaška, srbska tij si nej pri pravi rejsan.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2022 ob 19:25 gost

        AAAAAAAAAAAAA, ZA TVOJO NORO TIKE. HRVATI IN SRBI SO ŽE ZMAGALI NA EVROSONGU, SLOVENCI NIKOLI BLIZU TEGA NISO BILI. ČE BI TI KAJ NA MUZIKO HODIL, BI VIDEL KAKŠNO GLASBO LJUDJE POSLUŠAJO. PA NE NA VESELICE Z MODRIJANI.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2022 ob 8:32 KATASTROFA IN SRAMOTA gost

      KATASTROFA za vse ki moramo prisilno plačevati RTV naročnino in SRAMOTA za Slovensko glasbeno srenjo KI NI SPOSOBNA USTVARITI GLAZBO KI BI BILA PODOBNA GLAZBI in sramota za RTV ki uprizarja take predpustne karnevale in kravale na naš račun DO KDAJ ŠE TOVARIŠI ???????

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.02.2022 ob 8:44 Kjnd gost

      Skladba je čist simpatična, vse ostalo pa žal iz nekih drugih časov.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2022 ob 8:45 kilonja gost

      Ne da je skladba slaba, ampak je že 100 - krat slišana melodija, izvedba instrumentalno brez presežkov, vokalno še slabše . Neumnost ko srednješolski prijatelji nastopajočih odločajo o tem kdor gre na Eurosong. Po več kot petih letih sem si znova ogledal EMO, po naključju zdaj je spet vsaj 5 let ne bom videl. Med finalisti sem videl itak zgolj dve skladbi na nivoju, tisto od Guštija ki je dobro iskal sorazmerje med komercialo in kvaliteto ter simpatičen a mogoče poremalo izrazit vokal pevke . Kot drugi pa Hauptman in ki pa je šel premalo v kompromise med kvaliteto in komercialo, če bi ga malo bolj zaneslo v komercialo bi lahko bil zelo visoko ali pa na samem vrhu, tako pa je za publiko ki ima rada eurosong bi ta komad prezahteven . July Jones s pesmijo »Girls can do anything...daj ne serjite, toliko hval po portalih na račun te pesmi ( sklepam da najstnikov ), pa dobro dajmo reči bobu bob, pa ljubica je pozabila peti med komadom, elektronsko drkanje, pa brezvezno repanje in praktično nič petja ? Res je da je eurosong cirkus homoseksualcev ampak daj ne serjite z opevanjem takih zmazkov od " skladb " .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.02.2022 ob 8:46 kilonja gost

      a zmagovalna pesem je pa iz katerih časov ? Iz 70- tih, 80 - tih ki se še niso zgodila ? hehe

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.02.2022 ob 9:10 Hovi gost

      Pa itak vij nekam v p..... Pa te bi radi ka bi to zmagovalna skladba bila 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.02.2022 ob 9:10 gost

      Kaj, Karči K. nede nika spesno?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.02.2022 ob 19:15 hehe gost

      Še sama sreča je to, da se skupina ne imenuje LGBT+

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.02.2022 ob 19:29 gost

      Isto kot po nogometni tekmi Mure eni in isti šinfajo !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.