https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Ste bili včeraj na tekmi med Sežano in Muro?

20.3.2022  

Nogometaši Mure so na tekmi 28. krogu Prve like Telemach v gosteh na nogometnem Stadionu Rajko Štolfa Sežana premagali CB24 Tabor Sežano z 0:2 (0:0). 

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Urh (od 69. Stanković), Nemanić, Iscaye (od 68. Salkić), Koderman, Grobry, Korošec, Monjac, Stančič (od 65. Čakš), Ndzengue (od 69. Ovsenek).

NŠ Mura: Zalokar, Balažic (od 63. Beganović), Karamarko, Pucko, Lorbek (od 44. Ouro), Kous, Šturm, Bobičanec (od 85. Kozar), Horvat, Daku, Lotrič (od 86. T. Cipot).

Strelci: 0:1 Bobičanec (51.), 0:2 Horvat (65.).

Rumeni kartoni: Iscaye; Bobičanec, Pucko.

Število gledalcev: 400

V prvem polčasu sta si ekipi razdelili obdobja, ko sta prevladovali na terenu, vseeno pa so imeli več od igre gosti. A ob nekaj nevarnih akcijah se je izkazal domači vratar Jan Koprivec in polčas se je končal brez zadetkov.

Prvič je Mura poskusila s prostega strela v sedmi minuti, a je Luka Bobičanec zadel živi zid. V 25. in 26. minuti je bil dvakrat nevaren Žiga Kous, a je prvič meril mimo vrat, drugič pa je branil Koprivec. Še bolj natančen in za Koprivca bolj nevaren pa je bil naslednji poskus Mure s prostega strela, ko je v 39. minuti s kakšnih 22 metrov natančno udaril Bobičanec, a je bil domači vratar spet zbran.

Manj dela je imel na drugi strani Marko Zalokar. Vid Koderman in Mateo Monjac sta ga zgolj ogrela, bolj nevarna je bila akcija Fahda Ndzengujea v 17. minuti, ko je dobro sprejel dolgo podajo v kazenski prostor, vendar s kakšnih sedmih metrov nato slabo meril.

V nadaljevanju pa so gostje le pritisnili na plin in terensko premoč iz prvega dela spremenili še v zadetke. Po prvi nevarnejši akciji v nadaljevanju je namreč Bobičanec na robu kazenskega prostora iz igre lepo vrgel domačo obrambo, se obrnil in močno streljal, Koprivec pa je moral po žogo v mrežo.

V 65. minuti so gostje pred kazenskim prostorom prišli do žoge in izvedli hitro akcijo po levi strani, nato pa je Tomi Horvat s kakšnih šestih metrov žogo neubranljivo poslal mimo Koprivca.

Mura je po zanesljivem vodstvu nekoliko umirila ritem, domači pa so sicer vzpostavili ravnotežje, a niso imeli pravih priložnosti za kaj več. Vse do 82. minute, ko je po prodoru s kakšnih 22 metrov nevarno udaril Monjac, vratar Zalokar pa je moral prvič v tem polčasu resneje posredovati in je žogo odbil. 

V naslednjem krogu bo Mura 3. aprila gostila Koper.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2022 ob 12:30 Magyar Bacsi gost

      Seveda, da sem bil in si v živo ogledal vrhunski nogomet.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2022 ob 13:30 Imre gost

      Kupleno

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2022 ob 14:03 Jože Činč gost

      Ja, med polcajton san od Čunte kupo en kanister!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2022 ob 14:53 AJAJAJAJAJ gost

      Kdo še hodi gledat to bedo od nogometa? Samo nepoznavalci nogometne igre.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2022 ob 19:25 ,kva gost

      ge ppa te zloglasni gringosi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.