https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: SD Predvolilna turneja predsednice Tanje Fajon

Murska Sobota, 09.04.2022 ob 12:00  

V Murski Soboti se je včeraj na ploščadi pred hotelom Zvezda v sklopu predvolilne turneje SD soboškim kandidatom, torej poslancu ter nekdanjemu kmetijskemu ministru Dejanu Židanu, Vlasti Veren in Damjanu Zrimu, pridružila tudi predsednica stranke Tanja Fajon.

Socialni demokrati skupaj s kandidati za poslanke in poslance v okviru predvolilne kampanje nadaljujejo z akcijami "Drugače!" V večjih slovenskih mestih inovativno predstavljajo ključne rešitve iz volilnega programa SD, ki jih imajo za to, da Slovenija postane bolj napredna, demokratična, solidarna in trajnostna.

"Socialni demokrati smo zanesljivo najbolje pripravljena izbira za vodenje Slovenije," so zapisali. S Tanjo Fajon kot mednarodno uveljavljeno voditeljico, ki si je s svojim delom pridobila zaupanje mednarodne skupnosti, z močno ekipo strokovnjakinj in strokovnjakov ter uresničljivim načrtom velikih sprememb, stavijo na zmago.

"Socialni demokrati smo izbira za vse, ki hočejo Slovenijo v varnih rokah. Zavzemamo se za varno Slovenijo v napetih mednarodnih okoliščinah in za potrebne spremembe, da ustvarimo družbo blaginje, demokracije in varnosti za vse," so še dodali.

Njihov načrt na 240 straneh zajema naslednje cilje: v 30 dneh do pregleda pri specialistu, 700 evrov minimalne pokojnine, 10.000 javnih najemnih stanovanj, brezplačna šolska prehrana in brezplačni vrtec za vse in postopen prehod na 32-urni delovni teden.

Pripravljeni so na vodenje Slovenije v zahtevnih časih, da uresničijo velike spremembe. Da bomo imeli kakovostno in dostopno javno zdravstvo, prodorno in inovativno gospodarstvo, odličen sistem vzgoje in izobraževanja, kakovostne javne storitve, urejeno in demokratično družbo, svobodne in neodvisne medije, oblast pod močnim nadzorom civilne družbe in medijev.

Tanja Fajon je k sodelovanju pritegnila številne strokovnjakinje in strokovnjake, sposobne doseči zastavljene cilje. Socialno demokracijo je odprla mladim ljudem in idejam, jo povezala s civilno družbo in oblikovala močno zavezništvo z opozicijo. Na listi Socialnih demokratov je skoraj polovica ženskih kandidatk in največ mladih doslej. Tudi v naši vladi bo enako število žensk in moških.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija