https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Gornji Radgoni odprta sejma LOV in NATURO

Gornja Radgona, 08.04.2022 ob 18:00  

Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni sta danes odprla svoja vrata 12. Mednarodni sejem lovstva in ribištva ter 6. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Letos bosta potekala v znamenju ozaveščanja o pomenu narave in sobivanju v njej. Trajala bosta do nedelje, 10. aprila, odprl pa ju je predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. 

V Gornji Radgoni je danes potekalo odprtje 12. Mednarodnega sejma lovstva in ribištva LOV ter 6. Mednarodnega sejma aktivnosti in oddiha v naravi NATURO. Lovce, ribiče in ljubitelje narave so v uvodu nagovorili Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona, mag. Lado Bradač, predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Igor Miličić sekretar Ribiške zveze Slovenije in Jože Prah, predsednik Sveta za razvoj turizma pri Turistični zvezi Slovenije. Slavnostni govornik in otvoritelj je bil Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije.

Okolju, naravi in sobivanju v njej bodo namenjeni strokovni posveti, razstave in predstavitve. Na Lovu in Ribolovu se bo predstavilo 155 razstavljavcev iz 13 držav, na sejmu aktivnosti in oddiha v naravi Naturo pa 115 razstavljavcev iz štirih držav na razstavni površini 3.700 m2. Sejme tradicionalno spremlja tudi razstava Avto-moto klasika, katerim so namenili dodatnih 5.000 m2, prostora na kateri sodeluje 27 klubov, ki skrbijo za to tehnično dediščino.

Na sejmu bo mogoče kupiti lovsko in ribiško opremo, različne pripomočke za življenje v naravi, obiskovalci bodo dobili namige za aktiven oddih v zelenih turističnih krajih, planinah in gozdovih, razvajali se bodo lahko tudi ob izbrani kulinariki.

Predstavile se bodo krovne organizacije omenjenih panog, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, zveze, društva, turistične kmetije, dopolnilne dejavnosti na njih, rokodelci, regionalna kulinarika in zdravilni turizem.

Predstavniki lovcev in ribičev so pred odprtjem sejmov opozarjali, da narava zanje ni samo prostor lova, ampak so tudi varuhi narave, ki skrbijo za ravnotežje v njej, za sobivanje in trajnostno upravljanje. Med pomembnimi dosežki omenjajo naselitev risa, da bo ostal v Sloveniji, in opozarjajo na razvrednotenje habitatov, če posegi v naravi niso sonaravni.

S tem želijo seznaniti predvsem mlade, med drugim bodo predstavili tematske poti, ki jih je v Sloveniji 700 in obsegajo tisoč kilometrov, revitalizacijske projekte ter izobraževalni vidik gozda in turizma v gozdu, ki postaja vse bolj zanimiv.

V nedeljo bo tudi dražba lesenih skulptur za pomoč prizadetim v vojni v Ukrajini.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2022 ob 7:49 gost

      Komu na čast se briše resnica. Kaj že vsi novinarji so pod vlado gnoja Janeza Janše.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2022 ob 7:53 gost

      Novinarji bi morali opravljati svoje delo ne strankarsko. Če bi imeli svoj poklic za svetega. Samo žal ni več v nobenem poklicu dostojanstva. Samo podkupovanje je tisto kar se je zažrlo v ljudi. Je pa peščica ljudi ki ni denarja da bi se podredili nekemu umskemu bolniku za doseganje svojih bolnih dosegov.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2022 ob 14:10 resnica gost

      Vsi lovci in ribiči in politika so veliki lažljivci,in k...........

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.04.2022 ob 17:53 gost

      Ja samo to ne smemo pisati ker resnica je največji strup lažnivcev, kradljivcev, tajkunov, lobistov, politikov, vlade itd.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.