https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dahavski pingvini z Dobrodelnih 300 za nasmeh

Murska Sobota, 18.04.2022 ob 6:00  

Društvo Dahavskih pingvinov je v soboto, 16. aprila, izvedlo dobrodelno prireditev Dobrodelnih 300 za nasmeh.

Denarni izkupiček v znesku 1.050 evrov bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje namenili socialno šibkim družinam v Prekmurju. Generalni sponzor dobrodelne prireditve je Avtohiša Meško. Prireditev je potekala na ploščadi ribiškega doma Ribiške družine Murska Sobota, ob Kamenšnici v Murski Soboti.

Miran Solar, ki so ga pričakali na prireditvenem prostoru, je prekolesaril 300 km za dobrodelne namene. Start kolesarjenja je bil v soboto, ob dveh zjutraj. Zjutraj je kolesarjenje zmotil dež. Miran Solar je prevozil pet krogov od Murske Sobote do Lendave in nazaj.

En krog je bil dolg 64 kilometrov, dolžine celotne proge pa 300 kilometrov. Miran Solar je s prijatelji v cilj prispel ob 13.30. Povprečna hitrost vožnje Mirana Solarja je bila 30,5 km/h. Ob 14. uri so se člani društva skopali v hladni Kamenšnici, ki je imela 14 stopinj C. To dobrodelno prireditev so organizirali prvič, z željo, da postane tradicionalna. Tradicionalne prireditve Dahavskih pingvinov so čistilne akcije Kamenšnice in novoletno kopanje v Kamenšnici.

Miran Solar: »Zelo sem vesel, da se je na dogodku zbralo veliko število obiskovalcev. Za mene, rekreativca, je bil to podvig, ki nam je v celoti uspel. Zbrali smo 1.050 evrov, s katerimi bomo pomagali socialno šibkim družinam. Na kolesarjenju me je spremljalo 30 prijateljev. Celotno progo smo prevozili trije. Za mene to ni bil prvi tovrsten podvig, je pa bil tempo vožnje zelo hiter, k čemur so pripomogli prijatelji kolesarji, ki so bili nekoč profesionalni kolesarji.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.