https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Napovedana sredstva v športno infrastrukturo

Murska Sobota, 19.04.2022 ob 14:00  

Na velikonočni ponedeljek, 18. aprila 2022, se je prekmurski šampion spopadel z NK Aluminij iz Kidričevega in zmagal s 3:0 (1:0). Tekmo sta si ogledala tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Mitja Slavinec in generalna direktorica Direktorata za šport dr. Mojca Doupona. Ob bučnem navijanju sta si ogledala tudi tamkajšnje igrišče s travnato površino.


Trava je že dotrajana in nujno potrebna prenove, celotna investicija je trenutno ocenjena na 750.00 evrov. Državni sekretar dr. Mitja Slavinec se zavzema, da bi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport skupaj s Fundacijo za šport sofinanciralo projekt v višini 150.000 evrov.

Predvidenih 150 milijonov evrov

Bo pa na področju športne infrastrukture tudi v pomurski regiji v prihodnjih letih mnogo izboljšav. Državni zbor je namreč aprila 2022 sprejel zakon o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Sloveniji v letih od 2023 do 2027. Zakon za investicije v športno infrastrukturo v omenjenem obdobju predvideva 150 milijonov evrov.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je že naredilo poziv občinam naj identificirajo potrebe in na poziv se je odzvalo 186 občin. Na podlagi odziva je bila narejena ocena potreb in stroškov, ki za omenjeno obdobje znaša dobrih 288 milijonov evrov. Izbor investicij se bo naredil na podlagi javnega razpisa.

Obnova Fazanerije in izgradnja pokritega plavalnega bazena

V Mestni občini Murska Sobota so tako identificirali potrebo po obnovi celotnega kompleksa Fazanerije v vrednosti 8 milijonov evrov, izgradnjo pokritega plavalnega bazena v vrednosti 8 milijonov evrov ter vrsto ostalih prenov, dograditev in izgradenj v skupni višini več kot 19 milijonov evrov.

Večnamenski športni dvorani

V Občini Moravske Toplice in Občini Beltince se predvideva izgradnja večnamenske športne dvorane vsake v višini več kot 3 milijone evrov. V Občini Beltinci pa je predvidena tudi obnova atletskega stadiona v vrednost več kot pol milijona evrov.

48 milijonov evrov v Pomurje

Sredstva, namenjena športni infrastrukturi v Pomurju, so ocenjena na več kot 48 milijonov evrov. Državni sekretar dr. Mitja Slavinec je ob predstavitvi mnenja Vlade Republike Slovenije o predlogu zakona v Državnem zboru dejal, da je Republika Slovenija v preteklih letih iz proračuna države zagotavljala razmeroma nizek obseg sredstev za investicije. "Zato je predlog Zakona za investicije v športno infrastrukturo vsekakor pozitivni korak k razvoju športa v Sloveniji, tudi izven osrednjeslovenske regije, kjer so športni objekti še posebej potrebni prenove in nadgradnje."

    Fotogalerija