https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerski gimnazijci na tekmovanju Matemček dosegli odlične rezultate

Ljutomer, 21.04.2022 ob 6:05  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se odlično odrezali na državnem tekmovanju Matemček in prejeli eno zlato in srebrno priznanje.

Tekmovanje MATEMČEK je tekmovanje iz prostorske predstavljivosti. Poteka na dveh stopnjah, šolsko in državno tekmovanje. Šolsko tekmovanje je bilo izvedeno že lani novembra. Najboljši dijaki so se uvrstili na državno tekmovanje, ki je bilo zaradi velikega števila okužb večkrat prestavljeno.

Državno tekmovane je bilo izvedeno 31. marca 2022. Dijaki, ki so zastopali GFML so Eva Horvat in Ana Krajnc iz 1. letnika, Julija Kronvogel in Filip Zver iz 2. letnika, Anika Musič iz 3. letnika in Anamarija Horvat iz 4.letnika.

Vsi so se odrezali odlično, najboljša pa sta bila Anamarija Horvat, ki je prejela zlato priznanje in Filip Zver, ki je prejel srebrno priznanje.

"Za to tekmovanje sem se odločila, ker tekmujem že od osnovne šole. Naloge se mi zdijo zanimive in zabavne," je povedala Anamarija.

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.