https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dostop do občinske uprave in krajevnega urada sedaj omogočen tudi invalidom

29.04.2022 ob 6:00  

V črenšovski občinski stavbi so uredili dostop za invalide.

V želji omogočiti vsem dostop do občinskih prostorov, so na zadnjem vhodu v stavbo občine namestili dvižno ploščad za invalide in avtomatska vrata. Zunaj so preuredili tudi parkirišče in vhod v objekt, ki sedaj omogoča dostop gibalno oviranim osebam. Ob dvižni ploščadi na hodniku je nameščen zvonec in navodila za dostop do občinske uprave in krajevnega urada.

Vse to so uredili v okviru projekta Ureditev sobe za kulturne vsebine, ureditev sanitarij ter namestitev dvižne ploščadi za invalide. Uspešni so bili na javnem razpisu Ministrstva za kulturo za sofinanciranje omenjenega projekta in prejeli sredstva v višini 18.747,34 evrov, so poudarili. Skupna vrednost del je znašala 45.800 evrov.

Dostopnost do objektov v javni rabi je osnovni pogoj za socialno vključevanje invalidov. Tako so željo, da imajo vsi enakovredno možnost dostopati v javne prostore, s tem projektom tudi uresničili, so sporočili iz Občine Črenšovci.

Foto: Občina Črenšovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.