https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Soboški policisti izvedli maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov

08.05.2022 ob 12:30  

Policisti v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi med 4. in 10. majem poostreno preverjajo psihofizično stanje voznikov. V tem času bodo policisti ob rednem delu, pa tudi z občasnimi poostrenimi nadzori, preverjali stanje voznikov tudi v Pomurju.

Pomurski policisti so v sklopu izvajanja ukrepov za zagotovitev večje varnosti udeležencev v cestnem prometu včeraj, 7. maja, v času od 19. do 7. ure zjutraj izvedli poostren nadzor - maraton nadzora psihofizičnega stanja v Murski Soboti. 

Pod vplivom alkohola in drog mislite, da vozite bolje, v resnici pa ste na poti v prometno nesrečo. Policija in Agencija za varnost prometa opozarjata, da se z višanjem stopnje alkohola v krvi nadzorni centri možganov drug za drugim "izklapljajo", nadzor pa prevzemajo avtonomni centri. Večajo se vidne posledice na vidu, ravnotežju in pri reakcijskem času. To ima za volanom številne, lahko usodne posledice.

Kar vsaka tretja smrtna prometna nesreča se zgodi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zato poziv vsem voznikom, da naj nikar ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi, oziroma naj si zagotovijo varen prevoz. K varni in odgovorni udeležbi v prometu pozivajo tudi kolesarje in pešce!

Izjavo je za naš medij je podal Srečko Šteiner PU Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2022 ob 12:45 gost

      Sebe so tudi vključili v to akcijo za preverjanje treznosti ali kakih drugih poživil. Kajti zadnje čase največje nesreče povzročijo prav policaji keri se po sreznitvi sami pojavijo na svoji policijski postaji.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2022 ob 12:58 brko56 gost

      najprej se naj spremeni bedasti zakon, ko si zarad drog ali psihoaktivnih zdravil še in še časa pozitiven, četudi nisi vozil pod vplivom tega. pa potem se naj oglašajo,j še prej pa sebe naj stestirajo.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2022 ob 14:27 Geza gost

        Naj enkrat preverjajo semaforiziranem križišča kjer po trije ali pa še več prevozijo rdečo ,v Rakičanu pa obvezno moraš biti previden

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2022 ob 16:10 gost

      KOMENTARJEV SEVEDA PRI VISOKEM PORAZU BELTINEC NE SME BITI - ZAKAJ ?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2022 ob 18:14 gost

      Pa se komu,ki vozi pod vplivom alkohola ali drog kaj zgodi?.Kazni za take so še vedno premajhne.Vozniško vzeti za vedno in konec.Ne pa,da se njim vedno znova da priložnost,da lahko ponavljajo stvari,ki so lahko zelo tragične.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.05.2022 ob 8:52 entan gost

      Kda ti kriminalist pove ka proti travi nema nic ampak so pac zakoni taksni, te znas ge smo. Zakoni so nastavleni ka zjebejo lidij, nej ka so dejansko uporabni. Če bi naše prababice pa pradedeki jointe kadili namesto špricere pili bi bilo legalno. Dokazano trava povzroci 0% smrti in 0% prometnih nesreč. AMPAK JE ZAKON PAC TAK KER SE VSI RAJSI NALEVLEJO KAK PA NAKAJAJO.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.