https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška škofija: »Slovenska pevka v cerkvi sv. Nikolaja posnela video, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje«

02.06.2022 ob 15:15  

Soboška škofija se je v današnji izjavi za javnost odzvala, da je bil v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnet video, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve. Sklepamo, da gre za pevko Niko Zorjan, ki je pred kratkim izdala nov hit: 1, 2, 3. Del videospota je bil posnet v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. 


Novi videospot

"Predstavljamo vam nov hit: 1, 2, 3 v prav posebni video zgodbi. Poroka NIKE ZORJAN. Vsaj upala je tako.  A včasih se stvari ne izidejo, kot si želiš. In včasih konec pomeni tudi začetek nečesa novega, nečesa lepega in nečesa, kar bo prineslo v življenje še večje srečo. Včasih je nekaterim stvarem potrebno narediti konec, da lahko odpreš novo, srečno poglavje v svojem življenju. S podobno izkušnjo se v življenju sreča mnogo ljudi. To je pesem za nove začetke," je zapisano na kanalu JoomBoos.

Glede na to, da je Nika Zorjan pred kratkim izdala nov videospot, katere delček je posnet tudi v cerkvi, sklepamo, da se je soboška škofija v izjavi za javnost odzvala na videospot, ki ga najdete spodaj. 

 

Izjava soboške škofije ob onečaščenju stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti

"Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve. Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote.

Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim. Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf do preklica prepoveduje vsa snemanja in objave v vseh cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila. Prosi vse k prizadevanju za ohranjanje svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga," Lojze Kozar, generalni vikar.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.