https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podali so se na pohod ob spominskih obeležjih

Murska Sobota, 03.06.2022 ob 18:00  

Danes je v Murski Soboti potekal pohod učencev in dijakov vseh osnovnih in srednjih šol iz Mesne občine Murska Sobota ob spominskih obeležjih, posvečenim različnim dogodkom v prekmurski zgodovini, in nastajanju slovenske državnosti. 


Udeleženci pohoda so se zbrali na sedežu tedanjega Območnega štaba TO, nekdanji dijaški dom, danes Center šolskih in obšolskih dejavnosti (spominska plošča), od tam so se podali do Policijske uprave in Policijske postaje Murska Sobota (spominski plošči). Na Trgu zmage so si ogledali obeležje osamosvojitvene vojne, spomenik zmage II. SV in spomenik 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

V Mestnem parku so si ogledali spomenik padlim učiteljem, spomenik prekmurskim književnikom, spominsko ploščo v soboškem gradu v spomin Evgena Kardoša in Štefana Cvetka.

Pohod so zaključili pri Vojašnici Murska Sobota, kjer so si ogledali spominsko obeležje ameriškim letalcem in obeležje osamosvojitvene vojne.

Pripadniki domoljubnih in veteranskih organizacij OZ VVS Murska Sobota, PVD Sever za Pomurje, Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota, Prekmurskega društva general Maister in Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija so na posameznih postajah mladim predstavili pomen spominskih obeležij. Program na posameznih točkah so pripravili učenci in dijaki, ki so recitirali prispevke z literarnega natečaja Spominska obeležja pripovedujejo.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija