https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi v sklopu mladinske izmenjave na strokovni ekskurziji po Prekmurju

27.05.2022 ob 11:00  

Zavod Pomaju med 20. in 28. majem 2022 gosti mladinsko izmenjavo z naslovom »RE-START EUROPE!«, ki je v celoti financirana v sklopu programa Erasmus+ Mladi v akciji. Mladinske izmenjave se je udeležilo 34 udeležencev iz Slovenije, Romunije, Litve, Bolgarije, Grčije in Španije.


Mladi udeleženci mladinske izmenjave so pripravili strokovno ekskurzijo, kjer so spoznavali primere dobrih praks podjetništva v Prekmurju. Obiskali in ogledali so si številne primere dobrih praks podjetništva in sicer: prvo »zero plastic« trgovino »Naša bauta« v Murski Soboti, kjer so spoznali idejno zasnovo mlade podjetnice in koliko plastike pravzaprav proizvedemo sami doma. Sledil je ogled Zavoda Korak naprej, ki se ukvarja z rabljenimi oblačili in predelavo rabljenega pohištva. V Zavodu Korak naprej je mlade udeležence sprejela ustanoviteljica zavoda in jim predstavila svojo zgodbo. Udeleženci so se nato v Murski Soboti ustavili tudi v Hranilnici prekmurskih dobrot in TIC Murska Sobota.

Nato so pot nadaljevali tudi v Krajinski park Goričko, kjer so sredi neokrnjene narave obiskali Posestvo Mala Rosa, kjer so udeleženci spoznali razvoj podjetništva in turizma na podeželju ter pomen pridelave zdrave in varne hrane. Zadnji del ogledov primerov dobrih praks je sledil v obcestni vasi Tešanovci, kjer so si udeleženci ogledali čokoladnico Passero in spoznali kako nadgraditi obstoječo podjetniško ponudbo. Za konec je sledil ogled Panonske vasi, kjer so udeleženci spoznali kako s pomočjo različnih razpisov in Evropske Unije razviti dobro podjetniško idejo v turizmu.

Udeleženci so pridobili številna nova znanja, kompetence in ideje za razvoj svojih podjetniških idej, ki so jih začeli razvijati tekom projekta RE-START EUROPE.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.