https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Še ne veste, kam ta vikend? Imamo nekaj predlogov

09.06.2022 ob 18:00  

Sončni in topli dnevi kar vabijo, da se udeležite kakšnega dogodka. Dogajanje v Pomurju bo tudi ta vikend zelo pestro. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


PETEK, 10. junij 2022

Prleška gibanica s kulinaričnim pohodom

Tradicionalna prireditev Prleška gibanica 2022 v Križevcih pri Ljutomeru bo ta petek in soboto spet tako razkošna kot pred epidemijo. V petek bo strokovna komisija ocenjevala prleške gibanice in podelila nagrade najboljšim. V soboto pa sledi Kulinarični pohod Prleška gibanica, kjer bodo udeleženci lahko uživali ob odlični prleški kulinariki in vinih. Pohodniki si bodo lahko ogledali tudi praktični prikaz priprave prleške gibanice. Posebni gost letošnje prireditve bo Sašo Stare.

Disco Golf v parku Rakičan

V parku Rakičan bodo otvorili in predstavili sproščeno igro disco golf, na novo postavljenih stezah, med 14. in 18. uro. Pridete lahko sami, v skupini, paru ali z družino in preživite pestro popoldne v parku, kjer je na voljo 14 stez različnih dolžin in težavnosti, primernih za začetnike in naprednejše igralce. 

SOBOTA, 11. junij 2022

Dan LUŠTnega paradižnika v Renkovcih

Na LUŠTni domačiji v Renkovcih bo ponovno prav LUŠTno. Pripravili so Dan LUŠTnega paradižnika, na katerem ne bo zmanjkalo zanimivih aktivnosti. Na Lušni tržnici vas bodo razvajali lokalni ponudniki s svojimi dobrotami. Zabavala vas bosta Miran & Primož (Propeler), zato pripravite svoje trebušne mišice na obilo smeha. Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbela skupina Horizont. Dan pa boste lahko ovekovečili s fotografijo na foto stojnici. Pridružite se jim med 8. in 17. uro.

Čistilna akcija ob Soboškem jezeru

Čistilna akcija, ki jo organizira Društvo Kreativne Mladine v sodelovanju z Expano, se bo začela ob 16. uri pri dvorcu Rakičan, od koder se bodo sprehodili do Soboškega jezera in paviljona Expano. Vsi udeleženci bodo prejeli rokavice, vrečko za smeti in vodo. 

Sprehod ob glasbi

Pridružite se drugemu letošnjemu Sprehodu ob glasbi, ki bo na Trubarjevem drevoredu v soboškem parku ob 10. uri. Za prijetno dopoldansko druženje bodo poskrbeli KUD Dolina miru. Dogodek je organiziral MIKK Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota.

Gasilska veselica s Polkaholiki v Šratovcih

PGD Šratovci bodo v uporabo prevzeli novo gasilsko vozilo GV-1 ob 17. uri, sledilo bo že 22. tradicionalno nočno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal Železni vrelec, ki se bo začelo ob 21. uri. Večer bodo zaključili z nastopom skupine Polkaholiki in ansamblom Weekend band. Vse skupaj pa bo popestril še bogat srečelov.

NEDELJA, 12. junij 2022

Kolesarska dirka 1. kriterij mesta Murska Sobota

Kolesarski klub Tropovci vabi na kolesarsko dirko 1. kriterij mesta Murska Sobota, ki se bo odvila med 10. in 17. uro v samem centru Murske Sobote. Startno - ciljni prostor bo na Slovenski ulici. Trasa proge: Slovenska ulica - Ulica Štefana Kovača - Mojstrska ulica - Slomškova ulica. Dolžina kroga je 1,4 km. 

11. Vidov kolesarski maraton

Turistično društvo Dobrovnik organizira že 11. Vidov kolesarski maraton ob Bukovniškem jezeru, s startom ob 10. uri. Na maratonu lahko sodelujejo vsi, ki se počutijo sposobni prekolesariti 60, 30 ali 5 km dolgo progo. Otroci, stari do 14 let, smejo kolesariti le v spremstvu staršev oziroma skrbnikov. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni spoštovati cestnoprometne predpise in navodila organizatorja. Vsi udeleženci, ki prevozijo traso, prejmejo medaljo, praktično nagrado in malico.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2022 ob 5:36 gost

      Hi Jay

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2022 ob 7:44 gost

      Zdaj spet pridejo na račun tisti ki se enkrat na leto sedejo na kolo in mislijo da so osvojili špansko pentljo. Samo da se po slikajo da so oni kao kolesarji večji kot roglič, Pogačar, itd skupaj.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.