https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendava bo v poletnem času obarvana s številnimi dogodki

Lendava, 15.06.2022 ob 18:00  

V lendavskem turistično-informacijskem centru so danes predstavili načrtovane poletne prireditve v občini Lendava. Spregovorili so o razširitvi ponudbe z lokalnimi izdelki in spominki v TIC-u Lendava, ter o novih atraktivnih zgodbah na lokaciji stolpa Vinarium Lendava v Lendavskih goricah.

"Lendavo želimo turistično razvijati in ponujati obiskovalcem nove vsebine in jih na ta način zadržati pri nas," pove podžupan, ki opravlja funkcijo župana Občine Lendava Ivan Koncut. Občina več energije usmerja v razvoj turizma, smo na dobri poti, saj si Lendava to zasluži, še pove.

Pestro dogajanje

V turistični pisarni, s katero upravlja Zavod za turizem in razvoj Lendava, so vzpostavili trgovinico s spominki, lokalnimi izdelki in vinsko ponudbo. Velik poudarek dajejo lokalnim izdelkom domačih ponudnikov, s katerimi sodelujejo že vrsto let preko domače tržnice in seveda z vinarji, katerih ponudba prav tako krasi police trgovinice, je dejala Martina Bukovec, direktorica zavoda, ki je v nadaljevanju predstavila tudi poletno dogajanje. To se je že pravzaprav pričelo, saj številne organizacije in društva pripravlja večje in manjše dogodke, ki so v minulih dveh letih potekali okrnjeno.

Prihajajoči konec tedna se bo odvilo koncertno dogajanje na parkirišču Športnega parka z zasedbami Zlata Žila, Lamour Fou in Crveno jabuko kot osrednjo skupino. V nadaljevanju poletja bodo dogodki obarvani predvsem kulinarično, vrhunec prireditev pa obeta Festival Vinarium med 26. avgustom in 3. septembrom z osrednjima prepoznavnima prireditvama Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo ter spremljevalnimi dogodki.

Podrobnejši spored vseh prireditev je objavljen na destinacijski spletni strani.

Prodali okoli 1300 vstopnic

Na lokaciji stolpa Vinarium bodo nadgradili turistično ponudbo s tako imenovanim zipwine, pri čemer bodo obiskovalci stolpa in ziplinea deležni še vinske izkušnje, konec poletja pa imajo v Turistični zvezi Lendava vabi še v načrtu znova vzpostaviti kulinarično doživetje z večerjo pod zvezdami, kar bo še dodaten motiv za turiste, ki si želijo posebnih doživetij, je povedal vodja zipline Evgen Lazar. Od začetka delovanja jeklenice so zabeležili okoli 1300 prodanih vstopnic, obisk je povečan predvsem ob koncih tedna.

Pri nadgradnji vinskih zgodb in razvoju vinskega turizma sodeluje Andrejka Gažovič, ki pove, da so z lokalnimi vinarji že začrtali pot do razvoja skupne blagovne znamke in promocijske kanale doma in v tujini, preko katerih se bodo lendavska vina lahko predstavljala. Idejno zasnovo dobiva tudi tako imenovana hiša Guinnessovega bograča, v kateri bi obiskovalci kadarkoli lahko posegli po tej najbolj prepoznavni jedi, hkrati pa bi na tem mestu lahko dobili vpogled v vse prireditve ter zmagovalce Bogračfesta. Želja občine je, da se gradi tudi na športnem turizmu, tako potekajo pogovori tudi o vzpostavitvi pametnega košarkarskega igrišča in morebitni organizaciji kampa Gorana Dragića v prihodnje.

Predstavili so tudi mlada vinarja, ki sta pred kratkim prejela posebni vinski priznanji. Dr. Bojan Kulčar je na mednarodnem ocenjevanju vin Decanter World Wine Awards v Londonu za laški rizling 2020 pod blagovno znamko Kuli prejel nagrado srebrno medaljo, Sebastijan Gjerkeš pa je na mednarodnem ocenjevanju v New Yorku za cuvée letnik 2021 pod blagovno znamko Zoknjak Winnery dosegel srebrno priznanje.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2022 ob 19:45 Terem lan gost

      Trla baba lan da joj prodje dan! O tem turizmu je govora že od pamtiveka, pa kaj od tega občuti navaden občan? No mogoče pa bo zdaj razcvet turizma, saj prihajajo vrhunske okrepitve na stolp in v turistično zvezo.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2022 ob 20:03 gost

      Pravi ljudje na položajih !!!!!! Niso levi kreteni --polni gobcev ampak dejanj !!!!!!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.06.2022 ob 21:05 Angelica Smith gost

      Fantastična priložnost za delo od doma za vsakogar… Delajte tri do osem ur na dan in začnite prejemati plačilo v razponu od 7.000 do 14.000 dolarjev na mesec… Tedenska plačila.........𝐖𝐰𝐰.𝐥𝐢𝐯𝐞𝐣𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.06.2022 ob 9:30 termalec gost

      upam da jih tožijo če so vedeli da jeklenica ni v redu, poškodovancu so še baje rekli da čakajo vzdrževalca. torej so vedeli, pa so kljub temu dovolili, ker bi sicer bankrotirali, če ne bi dobili to vstopnino? kreteni! v lendavi nikoli ne bo turizen razcvetel, ker je vse sranje ali sami zaserejo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.